A roma önkormányzat által létrehozott közösségi hely egyik padja mécsesekkel (Fotó: Magyar Hang/Tompos Ádám)

A roma önkormányzat által létrehozott közösségi hely egyik padja mécsesekkel (Fotó: Magyar Hang/Tompos Ádám)

A bódítószerek annyira jellemzők Besenyőtelek mindennapjaira, hogy itt is, más presszóban, de járókelőktől is azt hallom, hogy a legutóbbi közmeghallgatáson is ez volt a leghosszabb ideig taglalt problémakör.

(…)

– Pont ez a furcsa, hogy nincs az a mélyszegénység, mint Borsodban, Szabolcsban, és mégis: iszonyatosan megy a kábítószer. Itt szinte mindenki jól áll, itt arra törekednek, hogy jobb életük legyen. Itt senki nem él cigányéletet, ugyanazt az oktatást kaptuk, mint a magyarok, magyar iskolában, csak hát pár ember beleszokott – mondja Guszti Helga, a RomaMix helyi csoportvezetője

(…)

Renátó élettársa, Varga Beáta szabadkozva pakolja el dobozait, hogy leülhessek náluk. Elköltözött az édesanyjához, mert fél.
– Mitől?
– Attól tartok, hogy drogot dugnak el oda, ahol éltünk, aztán jelentik a gyámhivatal felé, és elvennék a gyerekemet. De ezt nem tehetik meg – utal Beáta azokra, akiktől élettársa rendszeresen vette a kábítószert. Ő is pont azt a becenevet mondja, és pont ugyanazt az utcát és házszámot, amit mindenki más Besenyőtelken.

Azt, hogy mit gondolnak a helyiek és mit gondol az elhunyt Renátó családja a történtekről, elolvashatja a Magyar Hang szeptember 4-én megjelent 2020/36. számában. 

Szerző: Tompos Ádám

.
„Az igazság odaát, a valóság odakint van”
.

Forrás: Magyar Hang

https://hang.hu/belfold/2020/09/07/nem-drog-volt-az-csak-fu/

A bejegyzés trackback címe:

https://addictus.blog.hu/api/trackback/id/tr7216193884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása