Az addiktológiai ellátórendszer nincs felkészítve a designer szerhasználók tömegeire. Sok szakmai szervezet és intézmény teljes létbizonytalanságban vagy megszűnőben van, holott az új típusú szerek meghatározóak lettek a kábítószerpiacon.  A civilek teljes paradigmaváltást sürgettek a hazai drogpolitikában, és többen követelték, hogy a nemzeti háttérintézmények  végezzék a munkájukat.  A nemzeti drogkoordinátor idénre egy milliárd, jövőre másfél milliárd forinttal remél többet a drogügynek, de ígérni nem tud semmit, mondván nem rajta múlik. A négy nagy drogszakmai ernyőszervezet találkozóján, a Herbál Para c. civil fórumon a szakemberek saját tapasztalataikra épülő, ún. élő jelentést, szubjektív helyzetértékelést készítettek, amelynek írott változatát hamarosan nyilvánosságra hozzák.

A fórumról  itt olvasható  beszámolót Barna Erika, a Kábítószerügyi Civil Koordinációs Testület (KCKT) kommunikációs referense készítette. 

madaszsz 

A bejegyzés trackback címe:

https://addictus.blog.hu/api/trackback/id/tr547553106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása