alkohol 

Habár sokszor és sok helyen hallhattuk már a múltban, hogy az alkoholfogyasztás és a daganatos megbetegedések között komoly összefüggés van, de a tudományos kutatások ezeket általában nem tudták bizonyítani, egészen mostanáig! Az Egyesült Államokban ugyanis egy orvosi kutatócsoport bebizonyította, hogy minden harmadik rákos megbetegedésért, illetve rák okozta elhalálozásért az alkohol tehető felelőssé.

A kutatók – bármennyire is megdöbbentő – az emlőrák esetében találták a legnagyobb összefüggéseket, az ebből származó megbetegedéseknek és haláleseteknek ugyanis 15 százaléka hozható összefüggésbe az alkoholfogyasztással. Az American Journal of Public Health februári kiadásában megjelent kutatás kiemeli, hogy természetesen nem néhány korty alkohol, vagy egy vacsora után elfogyasztott pohár bor idézi elő a rákos elváltozásokat, a kutatásban részt vevők többsége ugyanis rendszeresen fogyasztott legalább napi másfél liternyi alkoholtartalmú italt.

Dr. David Nelson, avagy a kutatás vezetője és a kérdéses tanulmány szerzője kiemelte, hogy az alkohol egy bizonyítottan rákkeltő anyag, ami ott van az emberek szeme előtt, előszeretettel fogyasztják, de mégsem hajlandóak felfogni a túlzott alkalmazásból származó hátrányokat. Az amerikai Országos Rákkutató Intézet rákmegelőzési programjának vezetője szerint ők egyszerű kvantitatív kutatással bebizonyították, hogy várakozásaiknak megfelelően minél nagyobb mennyiségben fogyaszt valaki alkoholt, az annál inkább ki van téve a rákbetegségek kockázatának, sőt, a valóságban nem létezik biztonságos alkoholfogyasztási szint sem, azonban minden jót nem vonhat meg magától az ember.

Az alkohol Dr. Nelson szerint tízszer annyi halálozásért felelős, mint ahányat megelőz, hiszen az alkoholos italokban megtalálható összetevők irritálóan hatnak az érzékenyebb, mutálódásra alkalmas sejtekre, ezzel akadályozva azok természetes DNS-regenerálódását. Ezen felül az alkoholfogyasztással a szervezetünkbe került alkohol kémiai összetevői egyfajta oldószerként szolgálnak olyan szervezetünkbe jutott anyagokkal – például a cigarettafüst vagy a kipufogógáz egyes vegyületeivel –, amelyek normális esetben nem bomlottak volna le, de az alkohol segítségével mégis felszívódnak a szervezetben. 

Gyógynet 

A bejegyzés trackback címe:

https://addictus.blog.hu/api/trackback/id/tr495403735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása