A szenvedélybetegség (más néven kóros szenvedély) kényszeres viselkedési mintákból áll, melyben a viselkedés irányítása, abbahagyása sikertelen. Arra a kérdésre, hogy mikor forduljon segítségért, nehéz pontos elfogadható választ adni.

 

Mondhatjuk azt, akkor, amikor az egyén érzi, egyedül szenvedélyétől nem tud megszabadulni. Viszont ez az állítás nem minden esetben megfelelő, hiszen, sok beteg nem is jut el arra a szintre, hogy beismerje (akár magának, akár másoknak), hogy baj van.

Mondhatjuk azt, akkor, amikor a környezet úgy érzi, az egyén nem tudja kontrollálni viselkedését. (Ebben az esetben az egyén még nem minden esetben motivált a változásra. A hozzátartozók ilyenkor motiváció kialakításában támogathatják a függőségben szenvedőt, azonban minden esetben szakember segítsége indokolt a felépülésben.)

A Rév Szenvedélybeteg – Segítő Ambulancia az alkohol-, a drog-, a nikotin-, a gyógyszerfüggők és játékszenvedély-betegek, illetve bármely más szenvedélybeteg (internet, koffein stb.) és hozzátartozóik ellátására vállalkozik.

Foglalkozások egyéni és/vagy csoportos formában zajlanak, igazodva az egyén személyes igényeihez. A jelentkezés önkéntes, a foglalkozások térítésmentesek. Az egyéni terápia fókuszában az egyén és problémája áll. A csoportos terápia a csoportmegtartó ereje miatt illetve a „nem vagyok egyedül a problémámmal” érzés miatt ajánljuk.

Kik lehetnek a hozzátartozók?

Bárki kérhet segítséget, aki a szenvedélybeteg környezetben él, s aki a terápiás folyamat során támaszként segítséget tud nyújtani: a közvetlen családtagokon kívül, osztályfőnök, osztálytárs, munkáltató, munkatárs, vagy a szomszéd is.

Kérdés esetén a Rév munkatársai örömmel állnak rendelkezésére személyesen telefonon, vagy emailen munkanapokon 8:30-16:30-ig

Alba Caritas Hungarica Alapítvány
Rév Szenvedélybeteg – Segítő Ambulancia
8000 Székesfehérvár, Gyümölcs utca 14. sz.
Telefon: 22/506-606
Mobil: 06-30/742-8137
Web: www.revfehervar.wix.com/revfehervar 

A bejegyzés trackback címe:

https://addictus.blog.hu/api/trackback/id/tr385054164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása