E-mailen, fórumon keresztül vagy csetelve próbálnak segíteni a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetének szakemberei olyan fiataloknak, akiknél felmerül az anorexia, bulimia vagy más evészavar gyanúja, mindezt úgy, hogy a betegek névtelenek maradhatnak.

 

patkoMindehhez csak egy honlapon (www.proyouth.eu) kell regisztrálniuk a fiataloknak, és beszélhetnek problémájukról a pszichológusokkal, illetve támogatást kaphatnak a programban résztvevő kortársaiktól. A nemzetközi Pro-Youth oldalt azért hozták létre, hogy népszerűsítse az egészséges életmódot és megelőzze az evészavarok kialakulását az egyetemista, főiskolás korosztály körében. Ez az időszak ugyanis a legérzékenyebb az evészavarok (anorexia, bulimia, falászavar, elhízás) kialakulásának szempontjából. Az internetes platformon hasznos információkat és konkrét tanácsadói segítséget kaphatnak a testi és lelki egészséggel kapcsolatos kérdésekre és problémáikra.

fotó: attekovacs.com

fotó: attekovacs.com

A honlapra történő regisztrálás egy evészavar kockázat felmérő teszt kitöltésével kezdődik. A kockázat mértékének megállapítása után a szakemberek e-mailben személyesen veszik fel a kapcsolatot a felhasználókkal és tesznek javaslatot a problémakezelés módjára. Az online segítség eszköze egyrészt a fórum, ahol a résztvevők különböző témákban cserélhetnek véleményt egymással és kortárs segítőkkel, másrészt az egyéni és csoportos chat ülések, ahol pszichológusainkkal van lehetőség személyes online konzultációra. A regisztrált résztvevők állapotát folyamatosan követik rendszeresen küldött önkitöltő teszt segítségével. A honlap hasznos információval szolgál azoknak is, akik pusztán az egészséges életmód iránt érdeklődnek. A részvétel természetesen ingyenes és anonim.

A program a heidelbergi egyetem kezdeményezésére 2011-ben indult. Hét európai országot ölel át, amelyben Magyarországot a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézete képviseli.

logo

Semmelweis Egyetem 

A bejegyzés trackback címe:

https://addictus.blog.hu/api/trackback/id/tr345033650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása