Nem leselkednek gyermekeinkre krokodildílerek az iskolák előtt

Mintha csak az Aktív szerdai adására született volna válaszul a Hajdú Online Dr. Zacher Gáborral készített interjúja, hiszen a főorvos jórészt ugyanazokat a helyesbítéseket visszhangozza, amelyek a mi kritikánkban is szerepeltek. 

A cikkből kiderül, hogy az úgynevezett krokodil egy Oroszországban elterjedt dezomorfin származék, és az Aktív pánikkeltésével ellentétben itthon még nem bukkant fel. Az iskolák körül pedig szinte biztosan nem is fog megjelenni, hiszen az oroszoknál még szabadon beszerezhető, itthon már vényköteles kodein és egyéb hozzávalók felhasználásával a fogyasztók többnyire maguknak készítik el a szert, így végleges formájában még Oroszországban sem nagyon beszerezhető. Zacher azt is elmondja, hogy a krokodil igazi veszélye nem magában a dezomorfinban, hanem az előállításhoz szükséges adalékanyagokban rejlik: ezek felelősek ugyanis a bőr látványos elváltozásaiért és a keletkező sebekért. 

Az MDPV területére tévedve már sikamlósabbá válik a talaj, hiszen Dr. Zacher, de nagyobb valószínűséggel a cikk szerzője, a kereskedők trükkjének felülve, növényi tápszernek minősíti a drogot. 

A tápsó álcája pedig nem több a büntetőjog és a fogyasztóvédelem megkerülésére kitalált trükknél – valójában az évről-évre megjelenő dizájner drogok egyikét sem alkalmazzák növénytermesztést elősegítő célokra. A kiürülést követő „bizarr skizofrén jellegű tünetegyüttes produkálásával” kapcsolatban pedig jegyezzük meg, hogy ez a toxikológiára került, egyelőre kisszámú használók között volt megfigyelhető, de beszédes lehet az MDPV hatásait illetőleg, amiről egyelőre keveset tudunk, de tiltólistára vételét már tervezi a kormány.

Legközelebb a hasonló meglátásokat olvasói levélként tessék elküldeni a kérdéses műsor szerkesztői számára, hátha tanulnak belőle!

Forrás: drogriporter.hu - Kardos Tamás 

A bejegyzés trackback címe:

https://addictus.blog.hu/api/trackback/id/tr993111492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása