TársfüggőségBarry és Janae Weinhold, a több mint öt évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkező szerzőpáros új kézikönyvében a társfüggőség egy, az eddigiektől eltérő felfogásával találkozhatunk. A Törj ki a társfüggőségből klasszikus önsegítő könyv: a probléma felismerésétől, feltárásától a változási folyamat elindulásáig vezeti az olvasót egy strukturált, jól követhető program szerint, példákkal színesen illusztrálva, olvasmányosan. 

A magyar kiadás talán legfőbb érdeme az a sokrétű tájékoztatás, amellyel segíti az olvasót a könyv használatában, illetve támogatja az önsegítő könyvek és önsegítő csoportok kultúrájának kialakulását Magyarországon. Az olvasó számára talán újdonság az önsegítő könyv műfaja, amely bár az Egyesült Államokban igen népszerű, itthon mégsem különösebben elterjedt. A Weinhold szerzőpáros könyve tág perspektívából indítva jut el az egyéni szintig, az absztrakt szinttől a konkrét egyéni lépésekig. 

A a könyv a társfüggőség pszichológiai elméleteiről tudományos alapjairól keveset mond (pedig annak komoly szakirodalma van) ugyanakkor a szerzők gyakorlati tapasztalatai stabil alapot adnak a társfüggőségből való kilábalás folyamatához. A társfüggőség széles társadalmi összefüggéseit bemutató fejezet érdekes szempontokkal gazdagíthatja az olvasót, rámutatva a jelenség szükségszerűségére, a kitörés lehetőségeire és jelentőségére valamint a hatás megfordíthatóságára: önismereti igényességünk, társfüggő mintáink felszámolása olyan lépések, amely társadalmi szinten fontos változások alapjaivá lehetnek. 

A könyv 12 programpontot vesz sorra, melyekkel külön fejezetek foglalkoznak, segítve az adott feladat megértését, a motiváció megszerzését, illetve a kivitelezését mindannak, amit egymagunk tenni tudunk azért, hogy emberi kapcsolatainkat szabadabbá tehessük. A fejezetek ezen felül tesztekkel és esettanulmányokkalsegítik az olvasót. A könyvhöz tartozó honlap és dvd-melléklet más formában is támogatják ezt a munkát, a témához tartozó tréninggel (melyre kedvezménykupon jár a kiadványhoz) pedig az egyéni lehetőségeken túl is dolgozni tudunk azért, hogy a címben foglaltaknak eleget tehessünk. 
 

A kép illusztráció
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  Külső hivatkozás


A könyvet ezen túlmenően mindenkinek ajánlom, hiszen társfüggő mintákkal valamennyien rendelkezünk, s ezzel kapcsolatos önismeretünk fejlesztésére nagyszerű alkalmat kínál a Törj ki a társfüggőségből.

könnyen olvasható (1)
mindenki számára érthető (1)
tudományos megalapozottsága nem kiterjedt (4)



Barry K. Weinhold- Janae B. Weinhold: Törj ki a társfüggőségből!
Casparus Kiadó Kft. 2010.
276 old.
3200 Ft.

Forrás: pszichológia.com

A bejegyzés trackback címe:

https://addictus.blog.hu/api/trackback/id/tr192864829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása