Alternatív gyógymódok

 

-

Fülakupunktúrás addiktológia

 

Az addikció azt jelenti, hogy a krónikus szerhasználat során a kiváltott hatás olyan fontossá válik, hogy az egyén mindenre képes annak érdekében, hogy hozzájusson.

 

Az addikció fajtái:

 - Kémiai – konkrét anyag (cigaretta, alkohol, koffein, gyógyszerek, drogok)
- Viselkedési – a szokást viselkedési kényszer váltja ki (szerencsejáték, kleptománia, bulémia, kóros evési szokások, vásárlási mánia, munkamánia stb.)

A fülakupunktúrás addiktológia a szenvedélybetegeket segítő olyan kezelés, melynek során a fülkagylón 5 különböző pontot szúrunk. Ezek közül kettő az idegrendszert nyugtató, kiegyensúlyozó pont, a másik három főként a méregtelenítést segíti, valamint az alkohol lebontását gyorsítja.

 

Legfontosabb kezelési területek:

Fogyókúra

A fülakupunktúrás fogyókúra egyre népszerűbb módja a súlyfelesleg leadásának, biztonságosan és mellékhatásmentesen segíti a fogyást.

Hatásai:
   - jelentősen csökkenti az étvágyat / éhségérzetet
   - javítja az anyagcserét
   - csökkenti az ingerlékenységet
   - megszünteti a diéta során fellépő feszültséget
   - javítja a kedélyállapotot
   - kiüríti a felhalmozódott folyadékot a kötőszövetekből
   - erőteljesen méregtelenít

Kezelési lehetőségek:

• 10 alkalmas változat
  heti 3 alkalommal (minden másnap) a fül bizonyos pontjait steril tűvel szúrjuk, a tűk 35-40 percig maradnak a fülben. Egy kúra ily módon szűk egy hónap, a várt eredmény eléréséig ismételhető.

• 20 alkalmas változat
  4 hétig heti 3 alkalommal, majd 3 hétig heti 2 alkalommal, utána 2 hétig heti 1 alkalommal szúrunk. Egy kúra így hosszabb, bő két hónap.

• kezelés tartós tűkkel

lehetőség van tartós tűk behelyezésére, amelyek 1 hétig, ill. 2-3 hétig is a fülben maradhatnak.

A kezelések mellé javasolt:

   - speciális, de nem túl drasztikus diéta
   - 3-4 liter (de ha lehet, több) lúgos víz fogyasztása
   - mozgás beiktatása

Így a fogyókúrából életmód-váltás is lesz, amire 1-2 kúra elvégzése alatt át lehet állni, így fenntarthatóvá válik az elért testsúly. Emellett 1,5-2 havonta lehet ún. emlékeztető kezelést beiktatni az elért testsúly megtartására.

El kell fogadni, hogy a szervezet számára a kb. 0,5-1 kg / hét testsúlycsökkenés az optimális, ennél nagyobb súlyveszteség megterhelő, tehát nem ajánlott a drasztikus fogyás.
Ez így is 1-2 hónap alatt -8-10 kg-ot jelent!

Szükség lehet vitamin-és ásványianyag-pótlásra, illetve egyéb, a fogyás eredményességét támogató táplálék-kiegészítőkre, egyénre szabottan.

 

Cigaretta / alkohol / drog / egyéb függőségek

A szenvedélybetegségek ezen típusainak fülakupunktúrás kezelése az ún. NADA-protokoll alapján történik, melynek során a szervezet öngyógyító tevékenységét felerősítve, mellékhatásmentesen érhetjük el a kívánt eredményt.

A cél - az absztinencia elérésén túl - a rehabilitáció, az egyén társadalmi életbe való visszahelyezése.

A NADA-program teljes, komplex felépülést nyújt.

Hatásai:
   - csökkenti a sóvárgást, a szer utáni vágyat
   - csökkenti a vegetatív, elvonási tüneteket
   - azonnali feszültségoldó, nyugtató hatású
   - kiegyensúlyozza az idegrendszert
   - erőteljesen méregtelenít
   - az egész szervezetre (testre-lélekre) kiegyensúlyozó, harmonizáló hatású

Kezelés:

2 hétig naponta, majd 2 hétig hetente 3-szor, majd 2 hétig hetente 2-szer 5-5 pontot szúrunk a fülkagylón. A tűk 25-60 percig maradnak a fülben.

Fontos kiegészítője a terápiának a pszichés támogatás (pszichoterápia, kineziológia), melynek során feldolgozhatók és feloldhatók azok a minták, amelyektől a függőségben szenvedők nem tudnak megszabadulni. Ez jelenti a valódi, hosszú távú gyógyulást, amikor a beteg belátja, hogy a mintát lényegében nem lehet megváltoztatni, de lehetőség van arra, hogy a minta kiélésének egy másik, tudatosan választott formáját élje.

A kezelés alatt szükség lehet bőségesebb folyadék-fogyasztásra, vitamin és ásványianyag-pótlásra, egyénre szabottan.

Forrás: telkihospital.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://addictus.blog.hu/api/trackback/id/tr332277480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása