Katartikus élményben volt részem! – emlékezik vissza a szenvedélybeteg. Akkor élte ezt át, amikor közösségbe ment. Addig azt hitte, ő egyedül van bajban. Akkor hallhatta: sokan élnek át hasonló szenvedéseket. Szakemberek is segítik a bajból való kiemelkedést, sokszor saját tapasztalat alapján.

 

 

 

Útitárs, kísérő, segítő vagyok abban a nehéz folyamatban, amit felépülésnek neveznek. Azoknak az útját próbálom egyengetni, akik az önpusztítás, a „lassú öngyilkosság” helyett a józanságot, az életet választják, és ezért hajlandóak lépéseket is tenni, cselekedni – vallja magáról Nagy Zsolt, aki az addiktolugus.hu honlapon ajánlja segítségét a kínok közt vergődőknek. Mint őszintén megnyilatkozik: „Életemben fordulópontot egy féléves kórházi tartózkodás jelentett 2001 tavaszán Szigetváron, ahol húszévnyi, az alkoholbetegséggel folytatott reménytelen küzdelem után, a hathónapos terápia ideje alatt megismerkedtem az Anonim Alkoholisták felépülési programjával. Ez a spirituális program - az ott megszerzett józanságom megőrzése mellett - lehetővé teszi, hogy megtaláljam saját identitásomat, és elinduljak a valódi önismeret és a személyiségépítés útján.”

Orsolits Zénó exszerhasználó, aki immáron már évek óta egy, a szerről leállókat segítő intézményben dolgozik, létrehozta a www.kamaszszerviz.hu oldalt, amin keresztül szülőknek, pedagógusoknak, kortársaknak, érintetteknek ad tanácsot. „Ön szeretné, hogy családja újra harmonikusan tudna élni a mindennapok nehézségei ellenére? Ön szeretné, ha gyermekével újra helyreállna a bizalom? Ön szeretné tudni, hogy gyermeke biztonságban van?” – kérdezi a segítő.

Sokaknak a vallás segít. A hit a természetfölöttiben, akiben, amelyben nem csalódhatnak úgy – remélik -, mint a húsvér emberekben…

A Függő játszma akció szervezői felhívják a figyelmet: nemcsak kémiai szerektől lehet kórosan függő az ember. A hatalomhoz is, a munkához is kötheti kóros függőség a személyiséget.

Forrás: mr1-kossuth.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://addictus.blog.hu/api/trackback/id/tr54813515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása