Legalább három okból akkor is érdemes kitölteni a világ legnagyobb online drogos felmérést a Global Drug Survey-t.

  • Egyrészt mindenféle legális és illegális drogfogyasztásra rákérdez, és az embernek néha ha nem árt, ha maga is végiggondolja, és szembesül vele, hogy mennyit iszik, mennyi gyógyszer szed, vagy narkózik.
  • Azért is érdemes kitölteni, mert kiderül belőle, hogy milyen új szerek jelentek meg a piacon, mert tényleg minden elképzelhető anyagra rákérdeznek a hawaii törperózsa magjától az szintetikus LSD analógokig.
  • És persze azért is érdemes kiölteni, mert ezzel segíted az ELTE kutatóinak munkáját, akik a magyar drogozási adatokat fogják elemezni. De nem csak nekik.

A Global Drug Survey magyar változata nagyjából egyidős a 444-gyel, 2013 novemberében végezték először a felmérést magyar nyelven is, pár hónappal azután, hogy a 444 elindult, és azóta is minden évben közreműködünk az adatfelvételben és publikáljuk az eredményeket. 

Ennek a felmérésnek (is) köszönhetően derült ki például 2014-ben, hogy mekkora gondok vannak Magyarországon a fiatalok alkoholfogyasztásával, 2015-ben pedig, hogy a világ élvonalában lehet a magyar herbál- és kristályfogyasztás.

A kutatás idén rákérdez arra is, hogy mennyire bízol a rendőrökben, és arra is, hogy bántalmaztak-e már szexuálisan mikor alkohol vagy más drogok hatása alatt voltál.

Ha külön engedélyezed, akkor a válaszaid anonim módon bekerülnek egy nemzetközi adatbázisba, amire mobilos és webes alkalmazás épül. Ezzel bármikor meg lehet nézni, hogy amennyit te szokták inni/szívni/lőni/szippantani, az hol van mások droghasználatához képest. Lehet, hogy magadban azt gondolod, hogy minden hétvégén felszívni pár csík valamit, az nem is olyan intenzív drogozás, de közben ezzel is a súlyosabb magyar szerhasználók között vagy. A GDS-nek köszönhetően pontosan meg tudod nézni az arányokat.

A felmérés teljesen anonim, és mindenki csak azokra a kérdésekre válaszol, amikre akar.

A felmérés alapítója Dr Adam Winstock, pszichiáter. Itthon a ELTE Pszichológiai Intézetének professzora, Demetrovics Zsolt, valamint Kapitány-Fövény Máté, a SE Egészségtudományi Karának adjunktusa végzik a kutatást.

Nekem 13 perc volt kitölteni, aki sokat drogozik, annak hosszabb ideig fog tartani. 

Global Drug Survey 2019, itt lehet kitölteni!

  
Forrás: erdélyip - 444.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://addictus.blog.hu/api/trackback/id/tr8014391090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása