Magyarországon 1317 férfi és 446 nő lett öngyilkos, ami ugyan azt mutatja, hogy az elmúlt évekehez képest javultak a statisztikák, ám ez a szám így is elég magas

 

  Központi Statisztikai Hivatal információi a férfiak öngyilkosságának száma közel a triplája volt a nők által elkövetett öngyilkosságok számának az 1997-et követő években. Az esetek nagy részében a nők mérgezéssel, a férfiak akasztással vetettek véget életüknek. 

Érdekes tény, hogy a férfiak között többségben voltak a házas emberek, az öngyilkos nők nagy része pedig özvegyként élt az öngyilkosság előtti időszakban. 

A tavalyi évben Ukrajnában és Kazahsztánban nem egy olyan internetes csoportot lepleztek le, amelyben öngyilkosságra biztatták a fiatalokat. Ez a jelenség akár a magyar emberek életére is veszélyt jelenthet.

Magyarország egyébként - sajnálatos módon - élen jár az öngyilkosságok tekintetében. Az Egészségügyi Világszervezet 2016-os adatai azt mutatják, hogy egyedül Litvániában voltak többen öngyilkosok abban az évben. Nagy-Britanniában, Spanyolországban, Olaszországban, Albániában és Görögországban volt a legkevesebb példa ilyen esetekre.

A Magyar Pszichiátriai Társaság korábbi elnöke, Lehóczky Pál pszichiáter elmondta, annak ellenére, hogy 1989 óta megfeleződött az öngyilkosságok száma, nincs semmilyen program, ami az emberek leki egészségének a védelmére szolgálna.

A tragédia oka gyakran lehet depresszió is. Annak, aki ebben a betegségben szenved, mihamarabbi kezelésre van szüksége. 
 
sztarklikk

A bejegyzés trackback címe:

https://addictus.blog.hu/api/trackback/id/tr9013657824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása