Intézményesített formában működik mostantól a lelki gondozás a Rév Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat Fecske utcai telephelyén, átadták ugyanis azokat az új szobákat, ahol heti húsz órában három szakképzett munkatárs foglalkozik a betegekkel. Az új szolgáltatás beindításához az önkormányzat által ingyenesen használatba adott raktár felújítása volt szükséges, így most már a szolgálat összesen 320 négyzetméteren tevékenykedhet.

 

Fotók: Banczik RóbertFotók: Banczik Róbert

Dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek áldotta meg a Rév Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat felújított helyiségeit, ahol mostantól intézményesített formában működik a lelki gondozás. A Reménység Házának ünnepélyes átadóján Mák Kornél alpolgármester mondott köszöntőt.

– Az elmúlt tíz évben Magyarországon elindult a professzionális szakemberképzés - mondja Molnár Ferenc, a Rév Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat intézményvezetője. - Ez azt jelenti, hogy lelki gondozókat, mentálhigiéniás lelki gondozókat, pasztorális tanácsadókat képeznek. Innen jött az ötletünk, hogy ezt a tevékenységet ne csak egy-két munkatársnak a szakmai kompetenciája révén vonjuk be munkánkba, hanem intézményesítsük magát a lelki gondozást is.

A Révnek az önkormányzat már 18 éve biztosítja ingyenes az épületet, ahol a Főplébánia Karitász Alapítvány fenntartásában működő civil szervezet foglalkozik a szenvedélybetegekkel, és itt működteti a gyermekjóléti központot valamint a családgondozót is. Most egy hatvan négyzetméteres raktárhelyiség átadásával és felújításával már összesen 320 négyzetméteren tevékenykedhet a szolgálat.

A fejlesztést hatmillió forintos saját erőből és vállalkozások támogatásából sikerült megvalósítani. Jövő őszig egyénileg foglalkoznak majd a betegekkel, utána viszont a tervek szerint elindul a csoportos gondozás is.  

Mózes Bálint

A bejegyzés trackback címe:

https://addictus.blog.hu/api/trackback/id/tr1312048953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása