Elindult Koppenhágában az ILLEGAL! című magazin, melyet drogfüggők árulhatnak, hogy legálisan szerzett jövedelemből lőhessék be magukat újra. Az újság szöveg- és képanyaga is magas minőségű.

 

Egy dán szociális munkás, név szerint Michael Londberg Olsen ötlete nyomán valósult meg az ILLEGAL! címet viselő magazin. Michael ezt megelőző projektje az volt, hogy éjszakánként egy furgonnal, önkéntesekkel és nővérekkel járta az utcákat, hogy segítsen a drogosoknak belőni magukat. Sokszor ugyanis ezek a szerencsétlen sorsú emberek hajléktalanként, a  mocsokban lövik be magukat, használt tűkkel. Ez hatalmas kockázatvállalás a részükről, hiszen nagy a fertőzésveszély. Ezek a tűk akár a HIV-vírus hordozói is lehetnek. A furgonban dolgozók a steril körülmények megteremtésével segítettek rajtuk. (Ehhez hasonlót csinál Budapesten a VIII. kerületben a Kék Pont szervezet, mellyel a józsefvárosi vezetés a napokban felmondta a bérleti szerződést. Attól félnek a tűcsere központ a kerületbe vonzza a drogosokat, az eldobált tűk pedig ártatlanokat fertőzhetnek meg a halálos vírussal.)

Az ILLEGAL! magazint a kábítószerfüggők 1,8 dollárért vásárolhatják meg és 5 dollárért árusíthatják. A munkát a magazint reklámozó pólóban és kitűzőben kell végezniük. Elsőre ez nagyon hasonlíthat a Fedél nélkül hazai hajléktalanokat segítő újságra, ám itt nem az utcán tengődő emberek megsegítése az elsődleges cél. Alapvetően azért született meg ez a lap, hogy a függők legális keresetükből vehessék meg a napi adagjukat, így leszokjanak a bűnözésről. Jelenleg főként rablásból, lopásból és prostitúcióból élnek.

Az ILLEGAL! egy olyan magazin szeretne lenni, amit az emberek szeretnek megvenni és olvasni, jó minőségű, szép és így az értékesítőiknek sincs  miért szégyenkeznie. (Szívesebben árulnak valami olyat, amit szeretnek az emberek, ezt nem érzik megalázónak.) Az ILLEGAL! szerkesztőségének tagjai közel tíz éve dolgoznak a koppenhágai drogfogyasztókkal.  

A bejegyzés trackback címe:

https://addictus.blog.hu/api/trackback/id/tr635853502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása