A szakemberek visszasírják azokat az időket, amikor még csak herointól, kokaintól vagy más hagyományos drogoktól függő embereket kellett kezelniük. Az utóbbi években egyre gyakrabban fordul elő, hogy magatehetetlen embereket hoz be a mentő a toxikológiákra, az orvosoknak pedig fogalmuk sincs, hogy milyen szer hatásaival kéne megbírkózniuk. Az esetek többségében csak tüneti kezelést tudnak alkalmazni.

Az ártalomcsökkentéssel foglalkozó szakembereknek is egyre nehezebb dolguk van, ugyanis olyan gyorsan változnak a piacon lévő kábítószerek, hogy mire egynek megismernék a hatásait, legalább tíz másik jelenik meg helyette. Manapság már sem a szakember, sem a fogyasztó, de sokszor még a díler sem tudja, hogy mi van a pakettban. A kábítószerfogyasztás emiatt egyre inkább orosz ruletté válik.

A hatalom folyamatosan próbálja tiltani az újonnan megjelenő drogokat, de mára nyilvánvalóvá vált, hogy végképp kicsúszott a kezéből az irányítás. A Vegydesigner arra tesz kísérletet, hogy bemutassa, miért vesztette el a politika a kábítószer-ellenes háborút. 

indavideo 

A bejegyzés trackback címe:

https://addictus.blog.hu/api/trackback/id/tr15550589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása