Magdolna és Lujza Gyermekei - A Biopolitikai Műhely izgalmas éjszakai szemináriuma Budapest egyik szociális mélypontján.

 

Magdolna és Lujza Gyermekei

A droghasználat rejtett terei Józsefvárosban

A Kék pont Alapítvány hét éve végez ártalomcsökkentő tevékenységet a nyolcadik kerületben. Szociális munkásokból, pszichológusokból, szociológusokból és egyetemi hallgatókból álló szakmai stábunk a hét öt napján próbálja megakadályozni a HIV és a Hepatitis C vírusok (HCV) terjedését, a droggal telített nyomor legmélyén. Az itt élő, ezernél is több aktív intravénás droghasználó többgenerációs droghasználati mintázatokkal írható le, a HCV fertőzöttség a körükben közel 80%-os.  

A pár utcából álló kerületrészben, a szegénység sokszor az életben maradás határát súrolja, a prostitúció és a kriminalitás minden eddiginél rosszabb képet mutat. Az itt élő droghasználók nagy része cigány származású. A klienseink elsősorban ismeretlen eredetű designer drogokat szúrnak, aminek következtében az amúgy is nagyon rossz egészségi állapotuk folyamatosan romlik. A hirtelen bekövetkező AIDS robbanás okozta közegészségügyi katasztrófa esélye egyre nagyobb.

A nyolcadik kerületi tűcserébe szervezett rendhagyó éjszakai szemináriumon izgalmas Prezivel, drog térképekkel, videókkal, pontos droghasználati adatokkal és eddig sehol nem látott szociofotókkal segítjük majd a közös szakmai diskurzus kialakulását. Az este során három oldott hangulatú szemináriumot tartunk, melyek egyenként egy órásak.

A program során olyan elszánt kutatókat keresünk, akik nyitottak és egyben motiváltak is a szociográfia eszközének használatára a drognyomor legmélyén. A kutatás kizárólag tudományos munkára vonatkozik, a sajtó számára sem a rendezvény, sem a kutatási lehetőség nem nyitott!

A zártkörű, csak jelentkezéssel látogatható programot a Kék Pont Alapítvány Biopolitikai Műhelye szervezi.

Előadók: Dávid Ferenc, Gyékiss Roland, Csák Róbert

Fotók: Balogh Zoltán 

Jelentkezni kizárólag az alábbi linken lehetséges:
http://www.kutatokejszakaja.hu/2013/esemenynaptar/esemeny.php?id=2042&menu_id=4

Kutatók Éjszakája 

A bejegyzés trackback címe:

https://addictus.blog.hu/api/trackback/id/tr235524490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása