Pszichiátriai intézményhez kötődő művészetterápiás műhelyek mutatkoznak be.

Budapest Art Brut Galéria alkotóközösségének munkáiból nyílik ma délután 17 órakor válogatott kiállítása Piarista Gimnázium bejárati aulájában, 1052 Budapest, Piarista utca 1./a volt Pesti Barnabás utca). 

A Budapest Art Brut Galéria 2009-ben nyitotta meg kapuit a Norvég financiális mechanizmus és a Moravcsik Alapítvány támogatásával. A nyitás óta itt dolgozó, alkotó pszichiátriai betegek közreműködésével létrejött alkotóközösség célja, bebizonyítani, hogy betegségük ellenére is képesek értéket létrehozni, dolgozni, alkotni, és a társadalom teljes értékű tagjaként létezni. A Budapest Art Brut Galéria küldetése, a pszichiátriai betegséggel élők ellen irányuló diszkrimináció csökkentése, azzal, hogy a nagy nyilvánosság előtt jelennek meg az általuk elkészített művészeti alkotások.

Tárt Kapu Galéria is új tárlattal készült a nyárra, július 11-től szeptember 24-ig "A Budapest együtt" című kiállításon 16 fővárosi – pszichiátriai intézményhez kötődő - művészetterápiás műhely mutatkozik be az érdeklődőknek.

március elején újra nyílt galéria tárlata betekintést nyújt a különböző művészetterápiás műhelyek munkamódszereibe, elősegíti a találkozásokat az alkotók és befogadó nagyközönség között.

Mi az az art brut? 

Weborvos

A bejegyzés trackback címe:

https://addictus.blog.hu/api/trackback/id/tr305445805

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása