A Bűnügyi Kutató és Szakértő Intézet (BSZKI) segédlete fontos útmutatóként szolgálhat azoknak, akik kíváncsiak a dizájner drogok hatóanyagainak jogi státuszára 

A Bűnügyi Kutató és Szakértő Intézet (BSZKI) jóvoltából közzé tesszük azt a mellékletet, ami a Kábítószer és Kábítószer-függőség Európai Megfigyelő Központjának Korai Jelzőrendszerébe (EMCDDA EWS) hivatalosan bejelentett új szerek, designer drogok aktuális jogi státuszát foglalja össze, büntetőjogilag releváns jogszabályok vonatkozásában. Az elmúlt években megjelent új anyagok nagy számából, az új pszichoaktív anyagok listájának gyakori módosulásából, és a C listán (lásd bővebben itt!alkalmazott kémiai szerkezetleírásokból adódóan kialakult, meglehetősen összetett helyzetben a mellékelt táblázat segítséget nyújthat a megfelelő büntetőjogi szabályozások alkalmazásához.

A táblázatot letöltheted PDF-ben itt! 

drogriporter

A bejegyzés trackback címe:

https://addictus.blog.hu/api/trackback/id/tr845431686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása