A metadon és egyéb ópiátok használata miatt életüket vesztők száma évről évre nő.

Ugyan Magyarországon évről évre kevesebben veszítik életüket drogfogyasztás következtében, megállapítható, hogy továbbra is rengeteg család életét mérgezik meg a pszichoaktív szerek. Szerencsére a drogfogyasztás következtében elhunytak száma csökkenő tendenciát mutat, 2011-ben 14 illegális szerhasználattal közvetlenül összefüggő esetet regisztrált a Nemzeti Kábítószer-adatgyűjtő és Kapcsolattartó Központ. Az elmúlt évekhez képest ez kismértékű csökkenést jelent, míg 2009-ben 31, két éve 17 eset vált ismertté, ami összefüggésben áll azzal, hogy jelentősen visszaszorult a heroint fogyasztók száma – számol be róla a Magyar Nemzet. 

Ugyanakkor figyelemre méltó, hogy a metadon és egyéb ópiátok használata miatt életüket vesztők száma évről évre nő, míg 2006-ban ketten, addig 2011-ben már heten hunytak el e szerek használata miatt. Ugyanezen években amfetaminszármazékok fogyasztása következtében hét éve még nem történt haláleset, tavalyelőtt viszont három is ismertté vált.

Két éve egy híján harminc kábítószer-fogyasztással közvetetten összefüggő halálesetet jelentettek, ami a 2010-ben jelentett 12 közvetett esethez viszonyítva jelentős növekedés (az emelkedés mögött az adatgyűjtés fejlődése is állhat). Természetes okot – jellemzően valamilyen szívbetegséget - nyolc esetben regisztráltak, erőszakos halálesetet 21 esetben jelentettek – írja a lap. 

Weborvos 

A bejegyzés trackback címe:

https://addictus.blog.hu/api/trackback/id/tr905243800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása