A nemzeti drogstratégia még ebben a fél évben a parlament elé kerül.

 

Még ebben a fél évben tárgyalja a parlament a nemzeti drogstratégiát - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) sportkapcsolatokért és ifjúságért felelős helyettes államtitkára csütörtökön Budapesten. A volt drogfüggők által alapított Megálló Csoport Alapítványnál tett látogatása után Kiss Norbert közölte, hogy a stratégia tárgyalása kapcsán lesznek komoly szakmai viták elsősorban a társadalmi szervezetek részéről. 

Hozzátette: hamarosan összeül a Kábítószerügyi Koordinációs Bizottság. Kiss Norbert elmondta azt is, hogy az Emmi átutalta a tűcsere-programra néhány hete elkülönített hatmillió forintot az érintett szervezeteknek. Az összeg több százezer tű megvásárlását fedezi.

A minisztérium sportért felelős államtitkársága több mint két hete vette át a szociális területtől az ifjúsági ügyeket, ezzel együtt a kábítószer-fogyasztás visszaszorítása érdekében végzett koordinációs feladatokat is. A helyettes államtitkár személyesen kívánja felkeresni a kábítószer- és egyéb szenvedélybetegekkel foglalkozó szervezeteket, alapítványokat.

A Megálló Csoport Alapítványt 1997-ben hozták létre, alapítói volt drogfüggők, céljuk komplex segítséget és szolgáltatásokat nyújtani a leszokni akaró szenvedélybetegeknek. Olaszy Csaba, az alapítvány egyik alapítója és vezetője elmondta, a műhely mindenki számára nyitott, jelenleg 200-250 tizenhat-harminchat éves fiatal jár az alapítvány különböző foglalkozásaira.

 MTI 

A bejegyzés trackback címe:

https://addictus.blog.hu/api/trackback/id/tr765081274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása