A cigarettáról leszokni nem könnyű, ám az elhatározás melletti kitartás mindenképpen javasolt. Most úttörő módon hazánkban először, egy ingyenesen letölthető mobil applikáció segíti a leszokni vágyó dohányosokat!

 

A dohányzás nemcsak a bőr korai öregedését, hanem asztmát, szív-és érrendszeri betegségeket, COPD-t és daganatos megbetegedéseket is okoz, és a felsorolásban nem utolsóként elősegíti a fogíny sorvadását hozzájárulva akár a fogak idő előtti elvesztéséhez.  A leszokás nehézségeit számba véve különösen hatékony segítség lehet dohányzásról leszokást támogató új, magyar nyelvű telefonos alkalmazásunk.

Mindenki életében fontos lépés tehát, mikor úgy dönt, végleg leteszi a cigarettát. Több ok vezethet az elhatározáshoz, egyesek egészségügyi, mások anyagi szempontból döntenek a füstmentes élet mellett. Egy dolog azonban mindkét esetben biztos: a dohányzásról leszokni nem könnyű.

Szokjon le a dohányzásról telefonalkalmazás segítségével 

 

Az első, magyar nyelvű dohányzásról való leszokást segítő applikáció azoknak segíthet akik elhatározták megszabadulnak káros szenvedélyüktől. Mivel a dohányzásról mind a testi függőség okán, mind a rögzült káros szokásminták miatt sem könnyű, a leszokáshoz ideális mankót jelenthet az alkalmazás.

Lépésenkénti motivációs ötletekkel, hasznos tanácsokkal látja el a felhasználót. A „Kell a dohány” nevezetű alkalmazás, nem csak a leszokással elérhető egészségügyi előnyökkel motiválja a leszokni vágyó dohányosokat, hanem amint neve is sugallja, kiszámíthatóvá teszi a káros szenvedély elhagyásával járó megtakarított pénzösszeget is.

Miért érdemes leszokni? Női és férfi dohányosok rizikófaktorai

A dohányzás a koszorúér betegségek rizikótényezője (nők esetében ez magasabb, mint férfiaknál), a leszokás csökkenti az infarktus kockázatát.

Nőkben emellett nagyobb eséllyel jelenik meg az agyi ereket érintő, és ezáltal megjelenő stroke eseménye. Nagyobb a valószínűség a cukorbetegség kialakulására. Nem is gondolnánk, de a dohányzás következtében több ránc jelenik meg az arcbőrön, így a cigarettázó nők idősebbnek tűnnek saját korosztályuknál, emellett még nagyobb a bőrrák kialakulásának kockázata is. Egyes vizsgálatok arra utalnak, hogy dohányosok esetében erősebbek a menstruációs fájdalmak, korábban jelentkezik a menopauza jelensége, illetve az ezzel járó csontsűrűség csökkenése erősebb fokú.

Férfiak esetében csökken a spermiumszám, illetve azok mozgási képessége, impotencia okozója is lehet a dohányzás. Meddő házaspárok 17 százaléka a dohányzás miatt nem jut gyermekáldáshoz. A dohányzó apa ondósejteit károsítja a dohányzás, és a rákos hajlamot átörökítheti gyermekébe.

Döntse el, töltse le, szokjon le!

Ha eldöntötte, hogy leszokik, töltse le alkalmazásunkat, hogy hasznos tippeket és segítséget kapjon szenvedélye elhagyáshoz:

  • Megtudhatja, hogy milyen egészségügyi előnyök jelentkeznek időrendben az utolsó elszívott cigaretta után Önnél,
  • Kiszámolhatja, hogy mennyit spórol, ha leszokik
  • Ha megkísérti a rágyújtás gondolata, az alkalmazás segítséget nyújt a krízis elhárításában,
  • Az applikáció segítségével megtalálhatja az Önhöz legközelebb eső  gyógyszertárat, ahol  dohányzásról való leszokást támogató vény nélküli készítményt tud vásárolni, és gyógyszerészek segítségét kérheti elhatározásához,
  • Hasznos orvosi tartalmakat találhat az alkalmazásban, mely segíti, hogy Ön  végre csak „volt  dohányos”  legyen.

Az applikáció ingyen letölthető innen:
http://www.leszokas.webbeteg.hu/page/mobile-application

  Webbeteg

A bejegyzés trackback címe:

https://addictus.blog.hu/api/trackback/id/tr185066703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása