Tiszta Multikulturális Központ

 

A TMK Program - Tiszta Multikulturális Központ - célja: Felépülőben lévő szenvedélybetegek számára tematizált önismereti és készségfejlesztő csoporttréning program indítása, ami elősegíti a munkahely-kereséshez és a munkahely megtartásához szükséges készségek, képességek fejlesztését, az elengedhetetlen ismeretek elsajátítását, továbbá hozzájárul a relapszus megelőzéséhez, a józanság fenntartásához.

A program célcsoportját a bentlakásos rehabilitációt végzett józan szenvedélybetegek, valamint azok az önsegítő csoportokban józanodó és/vagy detoxikáló kezelésben részt vett, továbbá kezelésben nem járt, de absztinenciát vállaló felépülőben lévők jelentik, akiknek segítségre van szükségük a munkahelykeresésben, illetve a munkahely megtartásban.

A 2 modulos, 34 órás tréning program tartalma:

 

I. Készségfejlesztés
Fókusz a relapszus megelőzésén: Olyan készségek fejlesztése, melyek erősítik a személyes elkötelezettséget a „tisztaság” megőrzése mellett és növelik a szociális kompetenciákat (pl. a kommunikációt, kortárs/sortárs kapcsolatokat, én-hatékonyságot, asszertivitást, problémamegoldó képességet, az önismeretet.

II. Álláskereső csoport
Munkaerő-piaci ismeretek, pályaorientáció: A résztvevők felkészítése a munkahely keresésre, a szükséges ismeretek átadása, képességek fejlesztése olyan praktikus témákkal, mint pl. hogyan kell önéletrajzot, motivációs levelet írni, milyen kérdésekre lehet számítani egy állásinterjún, hogyan lehet munkát találni, annak ellenére, hogy a megüresedett állások csekély hányada jelenik csak meg a nyílt munkaerőpiacon.

A korábbi években sikerrel működtünk együtt a program megvalósításában a szegedi Dr. Farkasinszky Terézia Drogterápiás Intézetével, a Baptista Szeretetszolgálat Utcafrontjával, a Megálló Csoport Alapítvánnyal és a BMSZKI Könyves Kálmán körúti hajléktalanellátó intézményével.

Az induló tréning kezdőidőpontja:

2013 januárja, a csoportot hétfőnként 17 és 19.30 között tarjuk

 

Jelentkezni lehet :

* telefonon (06-1/460-96-71, 06-70/96-78-007),

* emailben (tisztajovoert@gmail.com) vagy

* személyesen (Tiszta Jövőért Alapítvány 1143 Budapest Tábornok u. 11/b).

Jelentkezési határidő: 2013. január 25. De az utolsó pillanatban beesőket is várjuk!

 

A tréning program mellett mindenkit várunk közösségi szabadidős színterünkön vagy egyéni álláskeresési konzultációra hétköznaponként 9 és 17 óra között. Ingyenes internet hozzáférés és teafogyasztás biztosított.

Magyar Drogprevenciós és Ártalomcsökkentő Szervezetek Szövetsége  

A bejegyzés trackback címe:

https://addictus.blog.hu/api/trackback/id/tr35033264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása