A Mátrix Közhasznú Alapítvány felmérése szerint az ünnepek idején az izgatottságból eredően infarktus – agyvérzés, a pszichés terhelés akár végzetes öngyilkossághoz is vezethet.

 

Karácsonykor sok az infarktus és öngyilkosság

 Fehér Attila szociológus, az alapítvány munkatársa elmondta: a december sokak számára az év legmeghittebb hónapja. Az adventi időszakban mindenki igyekszik a lehetőségeihez mérten lelkiekben is felkészíteni magát az ünnepekre. Ezekben a hetekben felerősödik az emberek egymás iránti szolidaritása. Azok az ismerősök, rokonok, barátok is felkeresik egymást, akik egyébként az év többi részében alig találkoznak. Szerves részét képezi az ünnepi készülődésnek az ajándékok, a karácsonyfa, a vacsora és ebéd alapanyagainak beszerzése.

Sajnos azonban nagyon nagy számban vannak olyanok, akik nehéz anyagi helyzetükből adódóan nem engedhetik meg maguknak, hogy olyan körülmények között tölthessék ezeket a napokat, ahogyan szeretnék. Sokuk egyedül élő, magányos, idős, vagy éppen beteg ember, akik még egy kedves szóra sem számíthatnak. Számukra ez az időszak lelkileg fokozottan nyomasztó. Ezek az emberek szinte kizárólag csupán a jótékonysági szervezetek segítségére támaszkodhatnak.

A Mátrix Közhasznú Alapítvány az elmúlt hetekben számos formában támogatta a rászorulókat, magányosokat, nélkülözőket. A segítségnyújtás ezen formája azonban nem képes helyettesíteni azokat az emberi viszonyokat, amelyek a karácsonyi időszakban lelki feltöltődést és vigaszt nyújtanak az elkeseredettségben és reménytelenségben vergődőknek

hír24

A bejegyzés trackback címe:

https://addictus.blog.hu/api/trackback/id/tr274982072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása