A szenvedélybetegség gyökere nem a személy morális gyengeségében, hanem a gyermekkorban elszenvedett traumákban lelhető fel. A drogellenes háború mégis sokkal inkább ezeket az embereket üldözi, mint a tilalomból hatalmas pénzeket csináló kereskedőket – vallja Dr. Máté Gábor.
A Vancouverben praktizáló magyar orvos határozottan állítja, hogy évtizedes praxisa során nem volt dolga olyan kábítószer függővel, akit gyermekkorában ne bántalmaztak volna vagy ne erőszakoltak volna meg.  Álláspontja szerint a megoldás épp a jelenlegi drogpolitika ellentéte lenne: a saját függőségük kielégítése miatt lopásokba keveredő szenvedélybetegeknek nem börtönben, hanem együtt érző és szakszerű kezelésben van helye.

Tekintsd meg a vancouveri orvossal készített filmünket és tudj meg még többet Dr. Máté Gábor megközelítéséről.

A bejegyzés trackback címe:

https://addictus.blog.hu/api/trackback/id/tr314828582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása