Kedves Munkatársak! 

 

A Révészek Klub szakmai műhely második fórumán Breitner Péter: Túlélés és beágyazódás a közterületi életformába című tanulmányából kiindulva a fedél nélküli hajléktalan emberek intézménybe lépéséről fogunk beszélni – arról, hogyan látta ezt a szerző 2008-ban, és mi történt azóta, ill. hogy mi érvényes most a megállapításaiból, és mi az, ami változott. 


„Miért van az, hogy a közterületi hajléktalanságot – ha mégannyira kellemetlennek, kényelmetlennek, egészségtelennek és veszélyesnek tűnik, mégsem tudjuk megszüntetni, sőt még mérsékelni sem nagyon? (…) Mi köti az utcán élőket a közterületi életformához, illetve mi tartja őket ebben benne?(…) Mi tartja távol ezeket az embereket az ellátórendszer, a szállások igénybevételétől?” 

 

RÉVÉSZEK KLUB



A gondolatébresztő előadást Zanócz Krisztián tartja majd, aki két érdekes videofilm-részletet is hoz majd nekünk – mindkettőben a ferencvárosi kunyhórombolások után az Aszódi útra költöző (és nem költöző) emberek nyilatkoznak, ám látni fogjuk, igencsak másként attól függően, ki tartja a kamerát…   


A képzésbe azok is bekapcsolódhatnak, akik az első alkalommal nem voltak, csak kérek előtte írásban történő jelentkezést a mellékelt jelentkezési lapon.



Időpont: 2012. szeptember 25. kedd, 16-18 óra között
Helyszín: BMSZKI Dózsa György úti épület, Klubhelyiség (büfé)



A program engedélyszáma: M-05-051/2011 – Továbbképzési pontértéke: 20 pont


Minden érdeklődőt szeretettel várunk! 



Vida Judith
Módszertani csoport
 
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://addictus.blog.hu/api/trackback/id/tr14758811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása