Playback fesztivál Szegeden

A Tisza-parti városban rendezik meg a III. Országos Playback Találkozó nevű színházi fesztivált.

III. Országos Playback Találkozót idén Szegeden rendezik meg a Százszorszép Gyermekházban. Az improvizációs színházi rendezvényen július 6-7-én az előadások mellett szakmai műhelyeket és kerekasztal beszélgetést is tartanak. 

A program a rögtönzéses technikával dolgozó színházi műfaj legnagyobb országos rendezvénye. Egyrészt a pszichodrámából kifejlődött, mára önálló műfajjá vált playback színjátszást hivatott népszerűsíteni, ahol a színpadi produkciók a nézők történetein alapulnak. A játékmester segítségével, a színészek tolmácsolásában így a közönség saját élményeivel szembesülhet, kereshet megoldást problémáira vagy éppen nevethet egy-egy humoros szituáción.

Az improvizációs színház ezen ága hazánkban a rendszerváltás óta terjedt el, és válik napról napra népszerűbbé. Szegeden a műfajt az Albatrosz Playback Színház és a Kaleidoszkóp Improvizációs Színház képviseli, így ők lettek idén a rendezvény házigazdái is. Azonban a III. Országos Playback Találkozóra az egész országból érkeznek társulatok: július 6-án fellép a gyermekház deszkáira a Lakmusz és azÉrintések Improvizációs Színpad, szombaton pedig a Még1Mesét Akciócsoport, az Áttűnések Improvizációs Színház, valamint az Álomszínház is.


A szegedi Kaleidoszkóp társulata

A találkozón napközben szakmai műhelyeken szintén részt vehetnek az érdeklődők: a terápia-színház, a jóga és a playback műfaj kapcsolata és az álmokra épülő színházi munka köré is szerveződik workshop a júliusi hétvégén.Kiss György Ádám, Magyarország első playback színházának megalapítója szintén tart foglalkozást, vezetésével a különböző korosztályok színpadi együttműködéséről hallhatnak majd a résztvevők.

III. Országos Playback Találkozó részletes programja elérhető a http://orszagosplaybacktalalkozo2012.blog.hu/ internetes oldalon, további információ pedig az optszeged@gmail.com e-mail címen kérhető a rendezvényről. Egy-egy előadásra 1000 forintért váltható jegy, a műhelymunkára 2000 forint a belépő, míg a találkozó összes eseménye látogatható lesz a képnapos tikettel, amely 4500 forintba kerül.

 

Forrás: partyponty.hu - Kiss Tímea 

A bejegyzés trackback címe:

https://addictus.blog.hu/api/trackback/id/tr814624923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása