2012. május 30. és június 1. között Szombathelyen rendezték meg "A tudomány emberi arca" címmel a Magyar Pszichológiai Társaság XXI. Országos Tudományos Nagygyűlését.
Az évenként megrendezett Nagygyűlés Magyarország legnagyobb pszichológiai tudományos fóruma, mely lehetővé teszi az ország különböző pontjairól származó szakemberek találkozását, új kutatási eredményeik bemutatását, valamint a határon túli szakemberek és a társszakmák eszmecseréjét, együttműködését.
A konferencián 2012. május 31-én „Az e-therapy szakmai megvalósulása ma Magyarországon” című szekcióban „Mentálhigiénés segítés Interneten” címmel hangzott el Grezsa Ferenc és Simon Gabriella, az NDI munkatársainak előadása.
Az előadás tartalmáról röviden:
Az infokommunikációs technológia (IKT) használata különösen a serdülőkorúak körében széles körben elterjedt, kedvelt kapcsolati forma. A fiatalok egy része ma néha ugyanannyi, vagy több órát internetezik, mint amennyi időt az iskolában tölt, és gyakran annál is többet, mint amennyit társas, baráti kapcsolataik személyes érintkezésen alapuló ápolására fordít. A tartalom egyre inkább individualizálódik azok körében, akiknek hordozható eszköz is a rendelkezésére áll. 
Előadásukban a Szerzők áttekintették az Internetes kommunikáció általános jellemzőit, illetve azoknak az internetes segítő kapcsolati helyzetre gyakorolt legfontosabb kontextuális hatásait. Az előadás egy évtizeden át működő, serdülőknek szóló mentálhigiénés szakmai program (www.necc.hu) tapasztalataira visszatekintve ismertette a kizárólag szöveg alapú, internetes levelezési tanácsadás keretfeltételeit és módszertani jellemzőit.
A Szerzők előadásukban amellett érveltek, hogy az internethasználatnak a lelki egészség szempontjából nem csak kockázatai, hanem - a segítő kapcsolati célú alkalmazás révén - lehetőségei is vannak, az Internet tehát a mentálhigiénés segítés alkalmas kapcsolati közege.
A szekcióban Sebő Tamás (SZTE), „LélekNavigátor.hu - az online segítés új lehetőségei” címmel mutatta be honlapjukat és a hozzá tartozó kutatást ( szerzőtársak Csűry Angéla, Szenes Márta és Csabai Márta), Gelsei Bernadett (MOLTE) „Az e-therapy lehetőségei az addiktológiában” címmel tartott előadást, valamint Hermann Zsuzsa a Psyche Közösség múltjáról, jelenéről és törekvéseiről számolt be. 

Forrás: ndi-szip.hu 

A bejegyzés trackback címe:

https://addictus.blog.hu/api/trackback/id/tr574619200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása