A kubai AIDS vakcina tesztelése során az első állatkísérletek bíztató eredménnyel zárultak, ezért hamarosan embereken is kipróbálhatják a szert - adta hírül a vakcinát kifejlesztő orvoscsoport vezetője, Enrique Iglesias.

 

Fotó: Sinan Isakovic "Az új kísérleti AIDS vakcinát sikerrel teszteltük egereken, ezért megkezdtük egy későbbi, szigorúan ellenőrzött humán klinikai kísérlet előkészületeit" - nyilatkozta Iglesias, a Biotech and Genetic Engineering Center (CIGB) vezetője. Elmondta még, hogy a vakcinát olyan HIV-pozitív pácienseken próbálják majd ki, akiknek állapota még kevésbé előrehaladott. "A TEREVAC-HIV-1 rekombináns fehérjékből készült és a HIV-vírus elleni sejtszintű reakciókat vált ki” - mondta a kutató. Bár az első kísérletek sikerrel kecsegtetnek, a szakértők szerint nem szabad még elhamarkodott következtetéseket levonni. "Eddig több mint 100 humán AIDS-vakcina kísérletet végeztek világszerte és sajnos mindegyik kudarccal zárult" - tette hozzá Iglesias.

Forrás: semmelweisfigyelo.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://addictus.blog.hu/api/trackback/id/tr114355313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása