Azoknál a nőknél, akik naponta három vagy annál több alkoholos italt isznak, akár 50%-kal nagyobb eséllyel alakul ki emlőrák - állapították meg tudósok.

 

Az Alcohol and Alcoholism nevű folyóiratban megjelent tanulmány 1000 korábbi vizsgálatot elemzett ki, amelyek a könnyű alkoholos italok és a mellrák összefüggéseit kutatták. Felhasználtak továbbá egy új kísérletet is, amely olasz és német tudósok végeztek a témában.

A Heidelbergi és a Milánói Egyetem tudósai úgy találták, hogy a gyakrabban ivó nők körében 5%-kal emelkedett a mellrák kockázata. Helmut Seiz és kollégái szerint az alkohol számos egyéb rák kockázatát is megnöveli mindkét nemnél, gyakrabban fordul elő például a gyomorrák. A kutatásból kiderült, hogy az emlőszövetek nagyon érzékenyen reagálnak az alkoholra.

Az emlőrák előfordulása az 1970-es évek óta ugrásszerűen megnőtt, ennek részben az alkoholfogyasztás az oka. A mellrák napjainkra az egyik leggyakoribb ráktípus lett.

Forrás: nol.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://addictus.blog.hu/api/trackback/id/tr564355276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása