Április elsejével lejárt a szigorított dohányzási szabályozás betartására vonatkozó három hónapos türelmi idő.

 

 
Cigistop: mától már bírságolnak
Magánszemély 50 ezres bírságot is kaphat

A nemdohányzók védelméről szóló törvény szigorítása értelmében 2012. január 1-jétől tilos a dohányzás közforgalmú intézményekben - így a szórakozó- és vendéglátóhelyeken, a munkahelyeken, a közösségi közlekedési eszközökön és a megállókban, az aluljárókban, a játszótereken, valamint a megállóhelyek és a játszóterek ötméteres környezetében. A helyi önkormányzatok további közterületeken is megtilthatják a dohányzást.

 

A dohányzási tilalom betartását már a szabályozás életbe lépése, január elseje óta ellenőrzi az ÁNTSZ, de bírságot egyelőre nem szabhatnak ki, mert április elsejéig türelmi idő volt.

 

Vasárnaptól viszont a három hónapos türelmi idő lejártával szabályszegés esetén magánszemélyek esetében 50 ezer forintig, intézmények esetében 2,5 millió forintig terjedő bírságot is kiszabhatnak a népegészségügyi szakigazgatási szervek. 

 

Forrás: hir24.hu 

A bejegyzés trackback címe:

https://addictus.blog.hu/api/trackback/id/tr534353677

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Bolondok napja 2012.04.01. 12:41:17

2012. április 1. Vége a türelmi időnek. Nincs több cigi a kocsmában.Január 1-én lépett hatályba a törvény, eddig tartott a türelmi idő. Bár ez alatt a 3 hónap alatt sokan rettegtek, hogy majd kiürülnek a kocsmák, de a rémálmok nem váltak valóra. Pár he...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása