Drogmentes szabadidős lehetőségeket kínáló programot indít Tolna megyei fiataloknak a szekszárdi Szent Erzsébet Caritas Alapítvány RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálata.

 

A szolgálat hétköznap esténként ajánl programot azoknak a fiataloknak, akik szórakozóhelyeken, esetleg az utcán töltik az idejüket - mondta a 36 millió forintos európai uniós támogatással indított programról Borbandi Viktória projektmenedzser csütörtökön Szekszárdon.

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTfQbiP3IDzSMLQ7hBvNmPfRHDANzHoAEhLf-N8E6xCVG-ajht3A RÉV Szekszárdon elsőként indított projektjének keretében zenés esteket, rögtönzéseken alapuló playback színházi előadásokat, kézműves-foglalkozásokat, vetélkedőket szervez a fiataloknak, ingyenes diszkóbuszt indít, és a biztonságos szórakozást segítő partiszerviz szolgáltatást is működtet - tette hozzá.

A szolgálat két éven át évente legalább 250 főt von be a programokba a 15-29 éves korosztályból, megszólítják a nevelőotthonokban élő gyerekeket és szüleiket is.

Kálóczi Andrea, a szolgálat szakmai vezetője arról számolt be, hogy a projektet megelőző felmérés szerint a megkérdezett szekszárdi fiatalok 14 százaléka már legalább egyszer élt valamilyen kábítószerrel. Az úgynevezett dizájner drogok veszélyeiről szólva megjegyezte: tiltott anyagok változtatásaival előállított szerek miatt a szekszárdi kórház pszichiátriáján hetente jelentkeznek fiatalok pszichotikus tünetekkel.

Forrás:hvg.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://addictus.blog.hu/api/trackback/id/tr403449046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása