Szenvedélybetegek

Alkohol, drog, játék, munka, dohányzás. Közös bennük, hogy mindegyik függőség, ezért gyógyításra szorul. A szenvedélybetegségek megítélése más és más.

 

Bár a szenvedély alapvetően nem káros, sok család életét tették és teszik tönkre a különféle szenvedélybetegségek. Köztük nem csak alapvetően is káros szerek, hanem olyanok is, amelyek esetében a túlzott kötődés, azaz a függőség jelenti a problémát. A legtöbbet emlegetett drogfüggőség Kály-Kullai Károly szerint csak a jéghegy csúcsa.

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT0kdWGtVBP5KP77IR9ZbXkS4O7xL3mB8u8L3YNySMdBVeIJNdtA mentálhigiénikus, szupervizor, aki a Paksi Városi Mentálhigiénés Egyesület és a Városi Művelődési Központ  által szervezett, Szenvedélyek hete rendezvény vendége volt tegnap, azt mondta, hogy a nikotinfüggőségről kevés szó esik, pedig több mint hárommillió embert érint. Ezt szerinte helytelenül, nem sorolják a szenvedélybetegségek közé.

A következő – ha az érintettek körét tekintjük – az alkoholfüggőség, ebben egymillió ember szenved, a gyógyszerfüggők számát négy és nyolcszázezer közé teszik. – Mindig a kábítószerfüggőkön verjük el a port, a számuk 2-300 ezer körül van, a súlyos függők számát pedig 40-50 ezerre becsülik – folytatta...

A cikk folytatását a Tolnai Népújság október 11-i, keddi számában találja!

Forrás: teol.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://addictus.blog.hu/api/trackback/id/tr363293775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása