A marihuána egy illegális narkotikum, melynek fő alkotója a tetrahydrocannibol (THC). Ez az anyag okozza a szárnyaló, euforikus érzést. 

 

A kábítószerben lévő THC mennyisége határozza meg a szárnyalás szintjét, s egyben a káros hatások megjelenését is. 

Minél hatékonyabb a marihuána, annál inkább növekszik a fizikai és a mentális hatások kialakulásának mértéke. Ez függ a növény típusától, az időjárástól, a talajtól, és a betakarítás idejétől.

Azonnali hatások

A marihuánát általában pipán keresztül szívják, vagy cigarettát sodornak belőle. A füves cigi közvetlen hatásai a száj és torok száradása. Azoknak, akik marihuánát szívnak, általában növekszik a szomjúságérzetük.

Immunitás

marihuána hosszú távon az immunrendszerre van káros hatással. Az immunrendszer alapvető fontosságú az egészséges száj és fogak megőrzéséhez. Kutatók szerint azok esetében, akik tartósan szívnak füves cigarettát, fertőzések, daganatos megbetegedések és fogszuvasodás alakulhat ki.

Fogak

A THC megakadályozza, hogy a kalcium eljusson a test különböző részibe. A kalcium megléte elengedhetetlen a fogak egészségének megőrzéséhez. A marihuána huzamosabb idegig történő alkalmazása kihat a fogakra, melyek ezáltal könnyebben kezdenek el szuvasodni és romlani.

Daganat

füves cigizés akár szájrák kialakulásához is vezethet. Kutatók szerint a marihuánában nagyobb koncentrációban találhatóak meg a daganat kialakulását előidéző anyagok, mint a cigarettában. Azok, akik füves cigit szívnak, általában hosszabb ideig tartják tüdejükben a füstöt, mint azok, cigarettáznak. A laboratóriumi vizsgálatok eredményei azt mutatták, hogy a marihuána kátránya tumorok kialakulásához vezetett a kísérleti állatok bőrén.

Önellátás

Az Amerikai Orvostanhallgatók Társasága szerint a marihuánát használók hajlamosabbak a megbetegedésekre, mint azok, akik nem szívnak füves cigit. Legyengül az immunrendszerük, s a THC által termelt kémiai méreganyagok miatt a marihuánázók személyiségi változáson mennek keresztül, melynek következtében kevésbé ügyelhetnek a higiéniára és a testápolásra.

Kevesebb energiájuk lesz, s elveszítik érdeklődésüket a mindennapi tevékenységek iránt, melyek valaha fontosak voltak, mint például a fogmosás. A marihuána füstje kellemetlen leheletet eredményez, s a megfelelő szájápolás hiánya további fog- és ínyproblémákhoz vezethet.

Forrás: kamaszpanasz.hu 

A bejegyzés trackback címe:

https://addictus.blog.hu/api/trackback/id/tr513085180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Psygalaxis 2011.09.04. 02:05:27

Ekkora baromságot rég olvastam..., és hogy ezt nyilvánosság elé is tárod! PfffPfff! Nevetséges, de siralmas!
Nézz utána mielőtt feldobsz a világhálóra egy ilyen cikket!!!

A marihuána nem von ki semmiféle vitamint a szervezetből. Amire te gondolsz, azok a szintetikus drogok, tipikusan "diszkódrognak" hívott amfetaminfélék, és a heroin!
Ezek valóban ilyenek, a kalciumot, vasat, egyéb nyomelemeket kivonják. Ezért is láthatod, hogy azok a fiúk-lányok, akik ezeket megállás nélkül használják, nem csak lesoványodnak a sok ugrálástól, de a csontjaik is könnyebben törnek, a fogaik is rosszabbak lesznek, azok is könnyebben törnek. A fogba nem nagyon tud bemenni a kalcium, inkább csak távozik.

Rengetek kutatásról lehet hallani ami a THC orvosi felhasználási módját kutatja, de rendkívül jól alkalmazható rákosoknál a sugárkezelés okozta étvágytalanság leküzdésére, az asztma kezelésére, illetve a szklerózis multiplex borzalmas tüneteinek enyhítésére.

Jó tanácsként fogadd el hogy ne röhögtesd ki magad ilyen nevetséges, felkészületlen irományokkal, mert ezzel lejáratod az amúgy is kis tiszteletben álló addiktológusokat!

Annyira felháborít ez az irományod, hogy belinkelem néhány oldalra, így legalább megtudják az emberek kik osztják az észt a marihuánáról!
A Drogstratégia azért tart itt, mert hozzád hasonló emberek akarják megoldani a "problémát", ami valójában ahogy látszik számodra elég nagy kihívást jelent!

Kérlek támaszd alá kutatások eredményével a cikked hitelességét!
süti beállítások módosítása