A The Lancet című folyóiratban megjelent friss tanulmány szerint motiváló sms-ekkel segíteni lehet a dohányosokat, hogy könnyebben felhagyjanak káros szokásukkal.  

 

A tanulmány Angliában készült, 5800 leszokni akaró dohányos bevonásával. A kísérleti alanyokat két csoportra osztották, egyik részük folyamatosan biztató, segítő sms-eket kapott, a másik részük pedig csupán semleges üzeneteket. A motiváló szövegek hasznos tanácsokat tartalmaztak például azzal kapcsolatban, hogyan előzhetik meg leszokás közben a súlygyarapodást, de akadtak olyanok is, melyek azzal nyugtatták meg a leszokni vágyókat, hogy átlagosan csupán öt percig tart a cigaretta utáni sóvárgás, és hogy könnyebben éljék túl, addig is szép lassan szopogassanak el egy italt. A kontrollcsoport eközben olyan üzeneteket kapott, melyben megköszönték nekik, hogy részt vettek a programban, illetve megerősítést kértek tőlük elérhetőségeikkel kapcsolatban.


Biorezonanciás dohányzásról való leszoktatás 2.955 Ft-ért 9.850 Ft helyett a Gyógyerő Egészségközpontban.A kísérlet végén kiderült, hogy akik biztató sms-eket kaptak, több mint kétszer akkora valószínűséggel bírtak leszokni a dohányzásról, mint azok, akik nem. Dr. Caroline Free és munkatársai azt a következtetést vonták le, hogy a módszert a jövőben alkalmazni kellene a leszokást segítő programok során. 

"A bátorító, ösztönző üzenetek úgy hatnak a leszokni vágyókra, mint egy jó barát vagy egy őrangyal, aki segít nekik legyőzni a kísértést" - nyilatkozta Free. 

 

A videó megtekinthető itt: 

http://www.hazipatika.com/topics/nikotinstop/news/?nid=36427 

Forrás: hazipatika.com

A bejegyzés trackback címe:

https://addictus.blog.hu/api/trackback/id/tr753049847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2011.07.10. 15:21:14

12 év után szoktam le, napi 2 dobozzal szívtam a végén. Próbáltam a tapaszt, rágót, anyámkínját, semmi sem használt, csak a végén egy dolog:

A.K.A.R.A.T.E.R.Ő.

Ha ez nincs meg, baszhattyátok.
süti beállítások módosítása