Bebizonyosodott, hogy a gyermekkori bántalmazás áldozatai azért hajlamosabbak a depresszióra és az öngyilkosságra, mert szervezetük átprogramozódik, így mentálisan sokkal érzékenyebbek lettek.

A gyerekkori bántalmazás átprogramozza a szervezetetEgy kanadai kutatás során olyanok agyát vizsgáltak, akiket gyermekkorukban bántalmaztak és öngyilkosság következtében haltak meg. Azt találták, hogy a genetikailag kontrollált stresszválaszok máshogy működnek az ilyen emberek agyában, mint másoknál. Nem találták meg ezt az elváltozást sem azok agyában, akik autóbalesetben haltak meg, de még azoknál sem, akik szintén öngyilkosság következtében haltak meg, de nem bántalmazták őket gyerekként. A változások az úgynevezett HPA tengelyen, vagyis a hipotalamusz-agyalapi mirigy-mellékvese tengelyen következnek be, aminek nagy szerepe van a stresszre adott válaszokra.

Ezt a veszélyes genetikai átprogramozódást olyanoknál figyelték meg, akiket molesztáltak, bántalmaztak, vagy súlyosan elhanyagoltak gyerekkorukban. A vizsgálatot vezető orvos, Michael Meaney elmondta, hogy ezzel egyértelmű bizonyítékot találtak arra, hogy az erőszaknak, vagy hanyag bánásmódnak kitett gyerekek életre szóló károsodásokat szereznek, amelyek hatására sokkal valószínűbb, hogy öngyilkosságot követnek el, mint mások. Ezért nagyon fontos, hogy az ilyen emberek kiemelt lelki támogatást kaphassanak. 

Forrás: vitaltippek.hu 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://addictus.blog.hu/api/trackback/id/tr953044701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒ 2011.07.10. 11:06:16

Ne viccelj már.
Genetikai átprogramozódást?
Túl sok Star Treket nézel?

Az agyban lévő idegpályák struktúrája változik meg, nem a sejtek genetikai állománya.
süti beállítások módosítása