Kulcsár Pál - addiktológiai referens  figyelmünkbe ajánlja a következő cikket :

Bár a parlament még nem döntött a mefedron, azaz a Kati névre keresztelt partidrog betiltásáról, máris egy új típusú, legálisan használható szer jelent meg a piacon - mondta az InfoRádiónak Zacher Gábor toxikológus.

 
A mefedron volt a nyár nagy slágere, a szer az amfetaminhoz hasonlít, de még nagyobb pörgető, stimuláló hatással bír - közölte az InfoRádióval Zacher Gábor toxikológus. Hozzátette: 2-3 hónap után már függőség alakul ki a Kati becenéven is ismert szer iránt.

Április óta jelentősen nőtt a mefedront használók száma, és szakértők már ekkor jelezték a Kábítószerügyi Koordinációs Bizottság figyelmét a problémára, de a parlament csak most tilthatja be a szert.

Közben már egy új drog, az M-Alfa nevű szer is felbukkant. Ennek veszélyeiről Nagy-Britanniából tájékoztatták a toxikológust, ám Zacher Gábor szerint Magyarországra is bejuthatott már a szer.

Az M-Alfa hasonlít a mefedronhoz, a kémia alapvázhoz tartozó oldalláncokat változtatják meg, így az új szer legálisnak számít, amíg rá nem kerül a tiltólistára - hangsúlyozta a Péterffy Sándor utcai kórház toxikológus főorvosa.

Forrás: inforadio.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://addictus.blog.hu/api/trackback/id/tr572482700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása