Nőknél egy, míg férfiaknál két pohár bor, esetleg sör az, aminek az elfogyasztásával tulajdonképpen már ki is merítettük az egészségügyi szempontból ártalmatlan napi mennyiséget. De miért nézünk a pohár fenekére?

Segítség! Alkoholfüggő vagyok! -szakértői szemmel A mértéktelen ivászatra számtalan ok, magyarázat adható. Eszerint a részegesek kilenc kategóriája különítethető el, legalábbis brit egészségügyi szakemberek szerint. A besorolásnak megfelelően létezik a bánatos alkoholisták kategóriája. Ide azok tartoznak, akik éppen krízishelyzetben vannak: elvesztették hozzátartozójukat, elváltak vagy pénzügyileg kerültek padlóra. Az ilyenek vigaszt remélnek az alkoholtól, ami segíthet átvészelni a nehéz időket. A stresszes alkoholistákon túl nagy a munkahelyi vagy az otthoni nyomás. Ők csupán a szesz segítségével képesek elengedni magukat. Az elfoglalt iszákosok közé olyan egyének nyertek besorolást, akiknek percre be van osztva a napjuk. Esetükben az ital kapcsolatteremtő szerepet játszik, míg a konformista nagyivók a teremtés azon koronái, akik szentül meg vannak arról győződve, hogy a férfinak esténként a kocsmában a helye.

A társasági részegesek kiterjedt baráti kompániájukkal alkoholizálnak. Nekik a közös ivászat biztonságérzetet ad, és ezek a társasági események jelentik életük igazi értelmét. Az unatkozó alkoholisták általában azok az egyedülálló anyák vagy frissen elváltak, akiknek alig vannak barátaik, így az ital jelenti a társat, a társaságot. A macsó részegesek a vélt vagy valós mellőzöttségük okán alkoholizálnak, no meg azért, mert meggyőződésük szerint az igazi férfi iszik. A hedonisták kategóriájába a szinglik és az elváltak kerültek, ezenkívül olyanok, akiknek felnőtt gyermekei már kirepültek a családi fészekből. Ők azért fordulnak az italhoz, hogy saját maguk előtt bizonyítsák, mennyire szabadok, függetlenek vagy éppenséggel fiatalok. Végül a függőkhöz olyan férfiak sorolhatók, akik gyakorlatilag a kocsmába élnek, és a betegségük kialakulásában több tényező is közrejátszik.

Forrás: hvg.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://addictus.blog.hu/api/trackback/id/tr1001973945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása