Minél idősebbek az alkoholisták, annál többet isznak - derül ki egy amerikai tanulmányból.
 

 A 60 évnél idősebb alkoholisták rendszerint hetente 42 és fél pohárnyi italt gurítanak le a torkukon, míg a fiatalabbak - a 22 és 39 közöttiek -, hét nap alatt beérik 28 pohárral az Amerikai Gerontológiai Társaság által november végén elvégzett tanulmány szerint.

"Úgy tapasztaltam, hogy az idős alkoholisták többet isznak, mint a fiatalok. Nem tudom, mi az oka, de úgy vélem, hogy a rászokás" - mondta Linda Gonzer, a kutatást végző Ohio állambeli egyetem munkatársa.

Linda Ginzer 2000 és 2001 között 43 ezer - közöttük 10 ezer 60 évnél idősebb - ember alkoholfogyasztási szokásait vizsgálta.

A kutatásban egy pohárnyi ital 14 gramm tiszta szesznek, illetve 1,4 deci bornak, 3,4 deci (1 doboz) sörnek vagy 0,4 deci töménynek felel meg.

A férfiaknál a 60 évnél idősebb korosztályon belül az alkoholisták aránya 0,4 százalék, míg a 25-44 évesek között 5,6 százalék.

Forrás: stop.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://addictus.blog.hu/api/trackback/id/tr791595683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása