Az interneten már öngyilkos klubok is létrejöttek, pontos receptekkel a méregkeverésről és a kötelek teherbírásáról

 Szakemberek szerint az utóbbi időszakban az öngyilkosságot megkísérlők és végrehajtók körében egyre többen a válság miatt döntenek a végső megoldás mellett. Az elmúlt hónapokban megugrott az életüknek önkezükkel véget vetők száma.

Döbbenetes, hogy az interneten számtalan olyan oldal látogatható, ahol tippeket adnak, hogyan legyen öngyilkos valaki – mondta Zacher Gábor, a Péterfy Sándor Utcai Kórház toxikológusa. A mérgek keverési arányától kezdve a rugalmas kötelek súlybírásáig számos olyan ötletet olvashatunk, melyekkel garantáltan megszabadulhatunk a földi lét szenvedéseitől. A weboldalakon azt is pontosan leírják, mennyi idő kell a vízbefulladáshoz vagy egy kihűléshez.

Magyarországon évente mintegy 22 ezer ember próbál meg öngyilkosságot elkövetni, köztük vannak az egzisztenciájukat elvesztő családfenntartók, bukott vállalkozók, akik egyik napról a másikra élnek, abban a tudatban, hogy felhalmozott tartozásaikat esélyük sincs visszafizetni. Hetente több ilyen beteg kerül a kórházunkba – mondja Zacher Gábor. Akik magasabb színvonalhoz szoktak, biztosítva volt a mindennapi betevőjük, sőt annál jóval több is, azok nem tudják kezelni a pénzhiányt. Tanácsot adni pedig azért nehéz, mert nem depresszióról van szó, amit kezelni lehet, hanem egy akkut stresszreakcióról, ami váratlan cselekedetekre készteti az embert.

 Szerencsére nem csak „öngyilkosklubok” vannak az interneten, hanem a segítség is egy karnyújtásra van. Az Élet lelki Elsősegélyt naponta több tucat névtelen telefonáló hívja, többen azért, mert elvesztették a munkahelyüket, félnek attól, hogy nem tudják eltartani családjukat és ezzel együtt családjukat sem. A telefonszolgálat természetesen nem tud új munkahelyeket felajánlani, de megértést, bizalmat és megerősítést nyújt, s ezzel több öngyilkossággal foglalkozót térítenek el szándékuktól.

Forrás: hirado.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://addictus.blog.hu/api/trackback/id/tr51132496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása