A rendezvény egyik legfőbb célja, hogy a betegeket biztosítsa arról, van segítség és kapaszkodó számukra is. 

 

Előbújtak a névtelenségből az alkoholisták. A szenvedélybetegek a Józanság Napja elnevezésű programsorozat részeként meséltek problémáikról. A hatodik alkalommal megszervezett rendezvény célja az, hogy felhívja a társadalom figyelmét arra: van kiút a bajból, csak kérni kell.

Van kiút a szenvedélybetegségből: ezt üzeni a debreceni konferencia – videóval

Egy kört alkotva ültek egymás mellett a szenvedélybetegek, akik sorra mesélték el, milyen problémákat okozott életük során az alkohol. Mező Ferenc is őszintén beszélt arról, hogy 17 évesen már megjárta a detoxikálót, de most, 47 évesen alkoholizmusa már a múlté.

- Én azt mondom és vallom is, hogy nekem alkoholistának kellett lennem, hogy tudjam értékelni azt, ahol most hol tartok. 490 napja nem fogyasztottam alkoholt - árulta el Mező Ferenc.

Ilyen nyitott ülések keretében ismerkedhettek meg az érdeklődők az önsegítő csoportokkal, a Józanság Nap részeként. A program szervezői azt szeretnék elérni, hogy a jövőben szorosabb legyen a csoportok és a közösségi ellátásban dolgozók együttműködése.

- Egy új módja a segítésnek a támogatott lakhatás, ennek az új formának a lehetőségeit is átgondoljuk. Azt, hogy hogyan tudnak az önsegítő csoportok és ezen intézmények, illetve ellátási formák egymással együttműködve segíteni - mondta el Berényi András, a Forrás Lelkisegítők Egyesülete elnöke.

A Józanság Napi rendezvényt hatodik alkalommal szervezték meg. Legfőbb célja, hogy felhívja a társadalom figyelmét, hogy van kiút a szenvedélybetegségből.

- A szenvedélymentesség elérhető. Ha valaki lejön a szerről, alkoholról, utána segítséget kérve ezt lehet hirdetni, hiszen van lehetőség, kapaszkodó: ez a napnak az üzenete. Van segítség, kérjék! - mutatott rá Papp Csaba, a Debreceni Kábítószerügyi Egyeztető Fórum társadalmi elnöke.

A programok szombaton az Attila téri görög katolikus templomban folytatódnak, ahol délben a történelmi egyházak képviselői közösen imádkoznak a szenvedélybetegség következtében elhunytakért.

 

Nyíltan beszéltek az alkoholproblémákról 

Dehír 

A bejegyzés trackback címe:

https://addictus.blog.hu/api/trackback/id/tr7413657620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása