ADDICTUS SZAKMAI MŰHELY ÉS REFERENSI HÁLÓZAT

 

Kedves Kollégák !

 

Az ADDICTUS Műhely legközelebbi összejövetelét 

2012. szeptember 25-én kedden,  délelőtt 10 órától tartja. 

 

Ebben a hónapban a

KÉK PONT Drogkonzultációs Központ és Drogambulancia Alapítvány

Ferencvárosi Drogambulanciáját 

látogatjuk meg.

 

Cím: Budapest, 1095 Gát u. 25.  I/8.

 

 

Az alapítványról:

 

1996-ban alapítottuk meg a Kék Pontot. Akkor úgy ítéltük meg, hogy Magyarországon hiányoznak az olyan intézmények, ahol komplex módon, egy intézmény keretében, összehangoltan nyújtanak egészségügyi, szociális és jogi szolgáltatásokat a pszichoaktív szerhasználó klienseknek. A szerhasználókat nem lehet pusztán orvosi esetként kezelni, hiszen sokféle problémájuk lehet, amivel foglalkozni kell. Azt is hittük, hogy nem „gondozni” kell ezeket a klienseket, hanem a felépülésüket segíteni, támogatni őket a jobb életminőségük elérésében. Az alapításkor is úgy gondoltuk, hogy ha egy szerhasználó nem akarja abbahagyni a szerhasználatot, akkor is foglalkozni kell vele, csökkenteni a szerhasználat ártalmait. Mindezekre a célokra olyan szervezeti formát kerestünk, amely alkalmas ezen feladatok ellátására; így hoztuk létre a Kék Pont Alapítványt, mint nonprofit, civil, nem-kormányzati (NGO) szervezetet. Jelenleg önkénteseinkkel együtt közel 50 munkatársunk dolgozik a két drogambulanciánkon, a prevenciós munkacsoportban és a különböző ártalomcsökkentő programjainkban. A Kék Pont 1999 óta közhasznú alapítványként működik.

A kékpontos filozófiáról

Tevékenységeink kialakításakor és fejlesztésekor kiemelten nagy figyelmet kap az a tény, hogy ma még a drogfogyasztók egy különösen stigmatizált társadalmi csoport. Érdekeik komplex védelme és a hosszú távú társadalmi attitűdváltás egyaránt célunk.  Szakmai szemléletünk fontos eleme, hogy a szenvedélybetegségekhez való viszonyunkban nem teszünk különbséget legális és illegális szerfogyasztás között. A Kék Pont fontos feladatának tekinti a Magyarországon nagy tömegeket érintő, mégis sokszor elbagatellizált alkohol - és nikotin ártalmak, ill. a köztudatba csak az elmúlt időszakba bekerülő viselkedési addikciók (munkafüggőség, játékszenvedély, internetfüggőség, étkezési zavarok, stb.) kezelését.

 

 Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 

Kérjük az intézményi referenseket, hogy esetleges távolmaradásukat jelezzék a főreferensek felé !

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://addictus.blog.hu/api/trackback/id/tr734766276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása