Függőséget okoz mindkettő

Mindkettő függőség okozhat, továbbá az alkohol felelős lehet a máj megbetegedéseiben is, végső stádiumban pedig halálhoz is vezethet. Néhány kutatás olyan eredményeket is fel tudott mutatni, mely a kis mértékű alkohol fogyasztást előnyösnek tartja.

Marihuána

A marihuána, mint az tudjuk a Cannabis növény bimbós virágzata melyet kiszárítanak, ledarálnak és dohány mellé keverve cigarettába sodornak, majd elszívják. Ez az úgynevezett Joint.

Marihuána és a nemi élet

A szex stresszhelyzetet teremt néhány ember számára, ezér, a füvet használják, saját maguk megnyugtatására. Mások arra használják a kannabiszt, hogy kiélezzék érzékenységüket. Az igazság az, hogy a súlyos és hosszú távú marihuána használat okozhat, vagy hozzájárulhat az alacsony motivációhoz a szex esetében. A marihuána hosszú távú használata szintén befolyásolhatja a szexuális egészséget. A fű hatással van a tesztoszteron és más hormonok termelődésére, ami idővel kevesebb spermát, erekciós diszfunkciót és menstruációs problémákat okoz.

Alkohol

Nem másról beszélünk mint az etil alkoholról, ez a vegyület erjedéssel keletkezik, fűtött körülmények között. Rengeteg mindenből elő tudják állítani a szeszfőző mesterek mint pl:  magas cukortartalmú gyümölcsök, burgonya, gabona, kukorica stb. Az alkohol nem más, mint egy legális drog. Elfogyasztásakor a gyomorfalon keresztül bejut a véráramba a folyadék. Ezen keresztül jut fel az agyba, ahol megbénítja a központi idegrendszert. Ilyenkor nem történik semmi más, mint berúgunk és negatív hatásként az alkohol roncsolja az agysejteket. Függőséget okoz, legtöbbször a leszokáshoz szakember segítséget kell kérni. Az alkohol fogyasztás eléggé elterjedt a fiatalok körében is, a 16 éves fiatalok több mint 70%-a már fogyasztott valamilyen alkoholt tartalmazó szeszes italt.

Kérdéses, hogy melyik a károsabb

A marihuána alkalmazása szájrákot és rövid távú memória gondokat is okozhat. Habár akármilyen dohányzás rosszat tesz a tüdőnek, azt is tudjuk, hogy csökkentheti a hányingert például rákos betegeknél. Ezért alkalmazzák több országban is és forgalmazzák mint “orvosi fű”.

Még az alkalmi alkohol és marihuána fogyasztók is találkozhatnak számtalan negatív hatással, például a gátlások elvesztésének veszélyeivel, rövid távú memória problémákkal, és mozgáskoordinációs nehézségekkel. És mind a marihuána, és az alkohol is úgy hiszik, hozzájárul az olyan mentálhigiéniai problémákhoz, mint a depresszió és az idegesség. 

Forrás: hir.ma

A bejegyzés trackback címe:

https://addictus.blog.hu/api/trackback/id/tr204659543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása