A FEANTSA (az európai hajléktalanellátó szervezeteket tömörítő ernyőszervezet) felhívását szeretnénk megosztani Veletek: 

 

  1. 2020. november 10- 26. között az Erasmus + HR4Homelessness - " Ártalomcsökkentési módok elterjesztése a hajléktalan embereknek nyújtott szolgáltatásokban" című nemzetközi program keretében több, a témához kapcsolódó webináriumra kerül sor.

 

A képzésekre a téma iránt érdeklődő, angolul tudó, hajléktalan emberekkel foglalkozó szociális munkások és segítők  jelentkezését várják. A webináriumokon ártalomcsökkentésben járatos szakértők tartanak előadást, majd minden alkalommal lehetőséget biztosítanak a kérdésekre, valamint a tapasztalatok és a jó gyakorlatok kiscsoportban való megosztására is.  Az egyes blokkok 90 perc hosszúságúak és az alábbi témákat dolgozzák fel:

-          November 10: Elméleti megközelítések a hajléktalan emberek szerhasználatával kapcsolatban

-          November 12: Az egyes kábítószerek hatásai és az ezekkel járó kockázatok

-          November 17: Hajléktalanellátó intézményekben bevezethető ártalomcsökkentő módszerek

-          November 19: A tapasztalati szakértők szerepe az ártalomcsökkentésben

-          November 24: Szerhasználat és hajléktalanság: Hogyan járul hozzá az interszekcionalitás koncepciója a droghasználathoz vezető folyamatok megértéséhez

-          November 26: Szerhasználó hajléktalan emberek érdekképviselete

Az egyes témákkal és az előadókkal kapcsolatos részletes információk a mellékletben találhatóak.  Bár a szervezők a teljes, 6 alkalomból álló tréningen való részvételt javasolják, de lehetőség van akár 1-1 képzési napra is regisztrálni, a szervezők felé történő előzetes jelzést követően. 
Az egyes képzési blokkok pontos kezdési időpontjáról a szervezők küldenek részetekre visszajelzést.

A részvételhez előzetes regisztráció szükséges, melyet a ruth.kasper@feantsa.org vagy dalma.fabian@feantsa.org címekre küldött emailben lehet megtenni. A szervezők azt kérik, hogy a regisztrációt megelőzően mindenki töltse ki a mellékletben található kérdőívet is, és azt is küldje el a fenti email címek valamelyikére.

Üdv,

Oláh Dóra, Gerencsér Tamás

BMSZKI Módszertani Csoport

A bejegyzés trackback címe:

https://addictus.blog.hu/api/trackback/id/tr1316276616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása