Erősítik a fiatalok és döntéshozók párbeszédé

 

Meg kell teremteni a lehetőségét, hogy a fiatalok aktív állampolgárok lehessenek és véleményük eljusson a döntéshozókig – mondta Máté Gergely, Erasmus+ Ifjúsági csoportvezetője a Nemzeti Ifjúsági Tanács (NIT) „Lépj fel” programsorozatának zárókonferenciáján.

A NIT az elmúlt hónapok során országjáró körúton vett részt azzal a céllal, hogy létrehozzon megyei szinten ifjúsági köröket, amelyek előmozdítják a fiatalok társadalmi aktivitását. Emellett erősítik a fiatalok és döntéshozók közötti párbeszédet, továbbá, hogy közvetlenül a fiatalságtól értesüljön az ifjakat érintő legégetőbb problémákról.

A szervezet képviselői több száz fiatallal találkoztak, számos problémára derült fény, amelyek a fiatalságot foglalkoztatják. A fiatalok szeretnék, ha születne egy olyan online tanácsadói szolgáltatás a kábítószer- és alkoholfüggőség megelőzésére, illetve a kialakult szerhasználat visszaszorítására, ami közvetlenül a megyei Kábítószerügyi Egyeztető Fórumhoz lenne becsatornázva. Időszerűnek tartják, hogy az illetékesek a Nemzeti Drogellenes Stratégia mintájára a 2021–25 közötti időszakra új stratégiát dolgoznának ki és valósítanának meg.

Nem elégedettek az iskolai büfék választékával sem, egészségtudatosabb és változatosabb kínálatból válogatnának. Sok megyében jelent problémát a fiatalok lakhatási helyzete, amelynek javítását várják, ezen belül is a tanulás, majd a munkaerőpiacra történt belépés ideje alatti támogatásukat várják meg­fizethető lakhatással.

Forrás: magyarhírlap.hu

https://www.magyarhirlap.hu/belfold/20200221-fuggoseg-es-a-lakhatas-hianya-az-ifjak-gondja

A bejegyzés trackback címe:

https://addictus.blog.hu/api/trackback/id/tr5815501170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása