Ma már nem is kérdéses, hogy a szexfüggőségnek is helye van a szenvedélybetegségek között. A függőség ezen formája egyáltalán nem veszélytelen, a szex megszállottjainak egyre inkább kiüresedik az életük, mely csak a gyors örömszerzés körül forog, társas kapcsolataik pedig gyakorlatilag a nullára redukálódnak, számukra a másik személy csupán eszköz vágyaik kielégítésére. A filmes alkotók számos alkalommal járták már körbe a témát különböző nézőpontokból, mi pedig listára rendezve rangsoroltuk őket. Íme a legjobb filmek a szexfüggőségről. 

A legjobb filmek a szexfüggőségről
 
#16

Dráma | Háborús

Az utolsó Pasolini-film De Sade márki nyomán: négy fasiszta egy villában a legváltozatosabb szexuális kínzásoknak veti alá a foglyokat. "A Saloval mindazokhoz fordulok, akik... több»

#15
 
 

60 A titkárnő  (2002)

Dráma | Romantikus | Vígjáték

A huszonéves Lee elmegyógyintézeti kezelését követõen szülõvárosában próbál új életet kezdeni. Hamarosan sikerül elhelyezkednie egy helyi ügyvédi irodában, mint... több»

#14
 
 

62 A fantom  (2000)

Dráma

Sergio szexuális élete nem éppen hétköznapi: bőrruhában és álarcban érzi jól magát. A kukásként dolgozó férfi imádja a munkáját. Amikor találkozik álmai férfijával,... több»

#13
 
 

63 Don Jon  (2013)

Dráma | Romantikus | Vígjáték

Jon Martello szinte bármelyik nőt megkaphatja, haverjai emiatt egyszerűen csak Don Jonnak becézik. A férfi számára a legnagyobb boldogság azonban, amikor otthon a gépe előtt ülve... több»

#12
 
 
 

68 A zongoratanárnő  (2001)

Dráma | Romantikus | Zenés

A zongoratanárnő főhőse Erika Kohut (Isabelle Huppert), a negyvenéves tanárnő, aki a bécsi Zeneakadémián oktatja a leendő zongoraművészeket. Édesanyjával él közös... több»

#11
 
 

69 Vágyak szerelmesei  (2012)

Dráma | Vígjáték

A három férfi - köztük a karrierista környezetvédelmi tanácsadó (Ruffalo), a munkájában sikeres, de napi problémákkal küszködő nős férfi (Robbins) és a szellemeskedő,... több»

#10
 
 

70 Videodrome  (1983)

Horror | Sci-Fi | Thriller

A Viedrome főhőse Max Renn, a 83-as csatorna elnöke, aki próbál a többi tévétársaság között versenyben maradni, ezért csatornájának programja elsősorban az alantas szexuális... több»

#9
 
 

72 Mezítelenül  (1993)

Dráma | Vígjáték

Johnny, a lecsúszott, hajléktalan, gyökértelen munkásember Manchesterből Londonba érkezik. Volt barátnője lakásában húzza meg magát, ahol összejön a narkós albérlővel. De... több»

RENDEZŐ: Mike Leigh
FORGATÓKÖNYVÍRÓ: Mike Leigh
SZEREPLŐK: David Thewlis, Toby Jones, Ewen Bremner, Gina McKee, Katrin Cartlidge
#8
 
 

Dráma | Életrajzi | Horror

Egy nő története, akinek urával való szenvedélyes, durva kapcsolata végül erőszakos véget ér. több»

#7
 
 

Dráma | Romantikus

Theresa tanárként dolgozik, siketeket oktat. Azonban élete teljesen megváltozik, amikor éjszakai bárokba kezd járni. Kezdetben csak a szex motiválja, majd idővel a kábítószerekre... több»

#6
 
 

75 9 és fél hét  (1986)

Dráma | Romantikus

Liz gyönyörű, okos, kedves. Mégis, szinte kerüli a férfiakat. A múltban már annyiszor megégette magát, hogy fél egy bensőségesebb kapcsolattól. A csibészes mosolyú John... több»

#5

Dráma | Romantikus

Petra sikeres divattervező, karriere csúcsán. Két sikertelen házasságon is túl van már. Asszisztensével él együtt, akit teljesen kihasznál. Egyhangú élete azonban teljes... több»

#4
 
 

78 A szégyentelen  (2011)

Dráma

Brandon (Michael Fassbender) első ránézésre egy harminc év körüli átlagos New York-i férfinak tűnik, aki az élet számos területén sikereket ért el. A felszín alatt azonban... több»

#3
 
 

81 A nap szépe  (1967)

Dráma

Pierre, egy köztiszteletben álló orvos türelmes megértéssel viszonyul gyönyörű felesége frigiditásához. Ugyanakkor a hideg, szenvtelennek tűnő nagypolgári asszony súlyos... több»

#2
 
 

Dráma

Egy napon Seligman (Stellan Skarsgård) egy összevert nőre talál az egyik sikátorban. Joe (Charlotte Gainsbourg) szemmel láthatóan gondoskodásra szorul. Seligman megszánja a lányt,... több»

#1
 
 

Dráma | Romantikus

Bertolucci legendás alkotásában, Az utolsó tangó Párizsban című filmdrámában megismerhetjük Paul és Jeanne találkozásának történetét. Miután a férfi felesége öngyilkos... több»

 
 
Forrás: mafab.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://addictus.blog.hu/api/trackback/id/tr5814155411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása