2016.01.06. 03:13
Sörre bor bármikor? Három tévhit az alkoholról
Magyarország - Még javában zajlanak az utószilveszteri bulik, ezért nem árt, ha egy picit tájékozódunk arról, hogyan is kerülhetjük el a másnapos fejfájást.
Sötét vagy világos rövidital?
Nem hibáztathatjuk teljes mértékben az italunk színét a másnaposségért, de tény, hogy minél átlátszóbb, világosabb folyadék kerül a poharunkba, annál kevesebb kellemetlenséggel kell majd szembenéznünk.
A tölgyfahordóban érlelt italokba,n mint a whiskey, vagy a bourbon, jóval nagyobb arányban fordulnak elő olyan vegyületek mint az aceton, a hisztaminok és a tanninok. Ezek felelősek a fejfájásért és az öregedésért is. Ezért jobban tesszük, ha inkább vodkát vagy gint választunk az esti buliban.
"Sörre bor bármikor"?
Azt mondják jobb, ha sört fogyasztunk, mielőtt a borospohárért nyúlnánk, az angolszász országokban viszont inkább azt javasolják, hogy a folyékony kenyeret hagyjuk utoljára, főként, ha erősebb italt is szeretnénk fogyasztani.
Az a helyzet , hogy a legkárosabb dolog, amit csak tehetünk, az az, ha éhgyomorra iszunk rövidet, majd még más alkoholt is fogyasztunk. Előbb inkább sört igyunk, de abból sem sokat, hiszen a szénsavas italokból jóval hamarabb szívja fel a szervezetünk az alkoholt, mint bármi másból.
Melyik ital a legegészségesebb?
Nos, egyik sem. Kalóriában azonban van különbség, s ha italozáskor is a diétát akarjuk figyelni, az esti partiban válasszuk a vodkát, hiszen az hizlal a legkevésbé az összestömény közül.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek