Magyarország - Még javában zajlanak az utószilveszteri bulik, ezért nem árt, ha egy picit tájékozódunk arról, hogyan is kerülhetjük el a másnapos fejfájást.

 

Sötét vagy világos rövidital?

Nem hibáztathatjuk teljes mértékben az italunk színét a másnaposségért, de tény, hogy minél átlátszóbb, világosabb folyadék kerül a poharunkba, annál kevesebb kellemetlenséggel kell majd szembenéznünk.

A tölgyfahordóban érlelt italokba,n mint a whiskey, vagy a bourbon, jóval nagyobb arányban fordulnak elő olyan vegyületek mint az aceton, a hisztaminok és a tanninok. Ezek felelősek a fejfájásért és az öregedésért is. Ezért jobban tesszük, ha inkább vodkát vagy gint választunk az esti buliban.

"Sörre bor bármikor"?

Azt mondják jobb, ha sört fogyasztunk, mielőtt a borospohárért nyúlnánk, az angolszász országokban viszont inkább azt javasolják, hogy a folyékony kenyeret hagyjuk utoljára, főként, ha erősebb italt is szeretnénk fogyasztani.

Az a helyzet , hogy a legkárosabb dolog, amit csak tehetünk, az az, ha éhgyomorra iszunk rövidet, majd még más alkoholt is fogyasztunk. Előbb inkább sört igyunk, de abból sem sokat, hiszen a szénsavas italokból jóval hamarabb szívja fel a szervezetünk az alkoholt, mint bármi másból.

Melyik ital a legegészségesebb?

Nos, egyik sem. Kalóriában azonban van különbség, s ha italozáskor is a diétát akarjuk figyelni, az esti partiban válasszuk a vodkát, hiszen az hizlal a legkevésbé az összestömény közül.

A bejegyzés trackback címe:

https://addictus.blog.hu/api/trackback/id/tr638244874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása