Nemrég megjelent értekezése fényében az Amerikai Gyermekgyógyászati Akadémia azt javasolja, hogy a megelőzhető magzati alkohol spektrumzavarok elkerülése érdekében a várandós anyák teljes mértékben tartózkodjanak az alkoholfogyasztástól. A The Daily Meal beszámolója. 

 

A terhesség három trimesztere alatt semennyi alkohol elfogyasztása sem biztonságos, állítja klinikai jelentésében az Amerikai Gyermekgyógyászati Akadémia (American Academy of Pediatrics – AAP).

A szülés előtti alkoholfogyasztás „elsődleges megelőzhető oka a születési rendellenességek, illetve a szellemi és idegrendszeri fejlődési zavarok kialakulásának" és „a kutatás egyértelműen kimutatta, hogy a prenatális alkoholexpozíció számos, a fejlődésre gyakorolt mellékhatást okoz" – állítja az AAP.

Míg a múltban néhány tanulmány azt sugallta, hogy a mérsékelt alkoholfogyasztás a várandós nők számára biztonságos lehet, az új kutatás szerint

„A terhesség alatt semennyi alkohol elfogyasztása sem tekinthető biztonságosnak: az alkohol elfogyasztását illetően nincs biztonságos trimeszter; az alkohol minden formája, úgymint a sör, a bor és a szeszes italok hasonló kockázatot jelentenek; és a mértéktelen ivás dózisfüggő kockázatot jelent a fejlődő magzat számára."

Tekintettel arra, hogy a magzati alkohol spektrumzavarok (FASDs) az alkoholtól történő tartózkodással megelőzhetőek, az AAP azt javasolja, hogy a nők az utódaik védelme érdekében a terhesség teljes időtartama alatt tartózkodjanak az alkoholos italoktól.

Fordítás/szerkesztés: Zamaróczy Ádám

A bejegyzés trackback címe:

https://addictus.blog.hu/api/trackback/id/tr988014327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása