Magyarország — Borzalmas a hatása annak a drognak, amelyik miatt információink szerint az egyik dunántúli városban nemrégiben kórházba került egy lány.  

 

A kábítószer mellékhatásaként néhány nap alatt elhalt a karja: bőre elfeketedett, olyan szinten üszkösödni kezdett, hogy csak az amputáció volt a megoldás, a lánynak könyék fölött le kellett vágni a karját. A fiatal személyazonosságát személyiségi jogok miatt nem hozhatjuk nyilvánosságra.

A szer, amelyik a szörnyűségeket műveli, elképzelhetetlen fájdalmak kíséretében roncsolja szét az emberi szöveteket. Legismertebb fajtája a krokodil névre hallgat, ami már önmagában árulkodó. A világháló tele van azokkal a képekkel, amik a krokodil – másnéven húsevő drog – mellékhatásait mutatják be. Csontig lebomlott hús, fekélyes, üszkös végtagok – ilyen borzalmak írhatók a szó szerint mocskos kábítószer számlájára.

A képen nem a magyar lány látható, hanem az az orosz fiatal, aki a krokodil egyik áldozata volt: a bőre mindenütt foltos lett, ez a szövetek elhalása előtti stádium (Fotó: Northfoto)

 

– Találkoztam már olyannal, aki kipróbálta a krokodilt. Borzasztóan szennyezett anyag, ami egy dezomorfin-származék. Erősebb a heroinnál, de a rémisztő elváltozásokért mégsem ez, hanem a szerben lévő szennyező anyagok a felelősek – mondta dr. Szeles Géza igaz­ságügyi orvos szakértő. 

– A krokodilt különféle szerekkel elegyítik, például foszforral vagy sósavval. A szer pusztító mellékhatásaiért ezek felelősek – mondta dr. Zacher Gábor toxikológus főorvos. Hozzátette, akkor is előfordulhat, hogy a drogfogyasztónak amputálni kell a karját, ha a verőérbe fecskendezi az anyagot. Ez összehúzza az ereket, a végtagban szinte megszűnik a keringés, amelytől először sápadt lesz a bőr, később egyre lilább, majd elfeketedik.

– Ez a drog nem elterjedt Magyarországon, üzletszerűen nem adják-veszik, így történhetett meg, hogy kórházakban még nem találkoztak fogyasztóval. Ennek ellenére be lehet szerezni az interneten, vagy akár Ukrajnából – mondta Szeles, hozzátéve: vannak drogok, amelyek csak bizonyos országrészre jellemzőek. Például a Szlovákiából származó pikó, amit szinte csak Komárom-Esztergom megyében fogyasztanak. 

Oroszországban leplezték le ezt a „labort", ahol krokodilt készítettek (Fotó: Northfoto)

 

 
Nyugtató a fő hatóanyaga

A krokodil fő hatóanyaga a dezomorfin, amely nyugtatóként és fájdalomcsillapítóként használatos a gyógyászatban. Hatása 8-10-szer erősebb a morfinénál és 3-4-szer a heroinénál, eufóriát, „lebegést” élnek át vele a drogosok. Létezéséről 2002-ben számoltak be először. A krokodilhoz hasonló mocskos drogokat legtöbbször kétes tisztaságú helyeken, nemegyszer lakások konyhájában kutyulják készítőik, különböző
vegyi anyagokkal keverve össze azokat.

 

blikk

A bejegyzés trackback címe:

https://addictus.blog.hu/api/trackback/id/tr366802167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása