100 hazai szakember írta alá a Kék Pont tűcsere programja melletti támogató  nyílt levelet, Balog Zoltán miniszternek. Az aláírók között az addiktológia legkülönbözőbb szakterületeinek képviselői szerepelnek. Köztük még  olyanok is, akikkel olykor komoly szakmapolitikai vitáink vannak, most mégis fontosnak tartották azt, hogy kiálljanak a program létjogosultsága mellett.  Nagyon köszönjük minden aláíróinak ezt a gesztust, a szolidaritást,  hogy nem mentek el szó nélkül az önkormányzati döntés mellett és az egyértelműen  kinyílvánított szakmai támogatást! 

"Tisztelt Miniszter Úr!

Mi, a drogfogyasztás megelőzésével, kezelésével és ártalmainak csökkentésével foglalkozó szakemberek megdöbbenve értesültünk arról, hogy a Józsefvárosi Önkormányzat képviselő testülete úgy döntött, hogy felbontja az együttműködési szerződést a Kék Pont Alapítvánnyal, és az Alapítvány által a Magdolna utcában működtetett Kontakt tűcsere program megszüntetését kezdeményezi. Nem kisebb megdöbbenéssel vettük tudomásul, hogy a döntést egy interjúban támogatta Dr. Ujhelyi Eszter, a Nemzeti AIDS Bizottság korábbi titkára is, aki szerint a tűcsere bezárása nem eredményezi majd sem a HIV, sem pedig a HCV fertőzések magasabb kockázatát.

Ezúttal is szeretnénk kinyilvánítani szolidaritásunkat a Kék Pont munkatársaival és visszautasítani a tűcsere programmal szembeni megalapozatlan támadásokat és vádaskodásokat..."

A levél teljes tartalma és aláírói listája itt olvasható.

Ugyancsak tegnap került nyilvánosságra az a hír is, hogy a Társaság a Szabadságjogokért Egyesület arra kérte az alapvető jogok biztosát, hogy állapítsa meg, alkotmányos jogokat sértett a Józsefvárosi Önkormányzat, amikor a tűcsere program működését ellehetetlenítő határozatot hozott.

A TASZ közleménye és ombudsmani beadványa itt olvasható.

Kékpont 

A bejegyzés trackback címe:

https://addictus.blog.hu/api/trackback/id/tr305619453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása