Michael Lodberg Olsen szociális munkás Illegal! néven kábítószerfüggők által árusított magazint indított Koppenhágában.  

 

Michael Lodberg Olsen szociális munkás Illegal! néven kábítószerfüggők által árusított magazint indított Koppenhágában – írja a Vice. Olsen korábbi projektje az volt, hogy éjszakánként egy furgonnal, tapasztalt önkéntesekkel és nővérekkel járta a várost, hogy a drogfüggők steril körülmények között tudják belőni magukat, ne pedig koszban, mocsokban tegyék meg.

Most Illegal! néven kábítószerfüggők által terjesztett magazint indított. A modell hasonló a hajléktalanok által terjesztett utcalapokéhoz (The Big Issue, StreetNews), egy függő (aki sok esetben hajléktalan is) átszámítva 1,8 dollárért vásárolhatja meg a kiadótól a lapot és 5 dollár közeli összegért adhatja el.

Olsen ötlete elsőre meghökkentő, ugyanakkor azzal érvel, hogy sokkal jobb, ha a drogfüggők legális szolgáltatással maguk keresik meg a pénzt az adagjukra, mintha lopásból, rablásból vagy prostitúcióból tennék ezt.

A lapban Olsen szerint a szöveg és a képanyag is magas minőségű, amit az olvasók szeretni fognak, és úgy látja, hogy amennyiben egy függőnek olyan terméket kell árulnia, ami másoknak tetszik, úgy számára sem lesz megalázó a helyzet. Az árusoknak regisztrálniuk kell, a lapot reklámozó pólót, valamint egy kitűzőt kell viselniük.

A teljes riportot a Vice.com-on olvashatja el!

Vice, Kreatív Online 

A bejegyzés trackback címe:

https://addictus.blog.hu/api/trackback/id/tr305550143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása