Több évtizedes tiltás után, az 1990-es években új lendületet kaptak a pszichedelikus szerek (LSD, DMT, pszilocibin stb) lehetséges terápiás felhasználásai. "Új utak a XXI. század pszichiátriájában és addiktológiájában:pszichedelikus szerek lehetséges gyógyászati felhasználása a nemzetközi kutatások fényében " címmel, szeptember 20-án, kerekasztal beszélgetést szervez a MTPK (Multidiszciplináris Társaság a Pszichedelikumok Kutatásáért) és a KRE BTK Pszichológiai Intézete. Részletes program itt

A kutatások olyan rangos intézményekben zajlanak, mint például a Harvard Medical School, Johns Hopkins University, Heffter Research Institute, Imperial College London, vagy a University Psychiatric Hospital, Zurich. Az eddigi eredmények alapján több lehetséges irány kezd kirajzolódni a pszichedelikus szerek klinikai felhasználására, ezek egyike a különféle függőségek kezelése. Máté Gábor ennek a területek világhírű szakértője.
A kerekasztalban a hazai helyzetet, a nemzetközi tapasztalatokat, a pszichedelikus szerek hatását, veszélyeit és lehetséges előnyeit járjuk körbe. A kerekasztal célja a szakmai párbeszéd elindítása a témában.

A beszélgetés résztvevői:
Dr. Máté Gábor, magyar születésű, Kanadában élő orvos. (Nemzetközi hírű kutató: az
ADHD-val, valamint a függőségek kutatásával és kezelésével foglalkozik), díszvendég
Dr. Frecska Ede, a Debreceni Tudományegyetem Pszichiátriai Klinikájának
igazgatója, az MTPK elnökségi tagja
Dr. Kapócs Gábor, Fővárosi Önkormányzat Pszichiátriai Betegek Otthonának vezetője
Dr. Rácz József, az Addiktológiai Társaság leköszönő elnöke
Dr. Szemelyácz János, a Baranya Megyei Drogambulancia vezetője
Dr. Szummer Csaba, a KRE BTK Pszichológiai Intézetének docense, az
MTPK elnöke
• moderátor: Bokor Petra, az MTPK elnökégi tagja

A kerekasztal szervezői: MTPK (Multidiszciplináris Társaság a Pszichedelikumok Kutatásáért) és a KRE BTK Pszichológiai Intézete
Dátum: 2013. szeptember 20, 15-17h
Helyszín: KRE BTK díszterem, 1088 Budapest, Reviczky u. 4. 

Madászsz

A bejegyzés trackback címe:

https://addictus.blog.hu/api/trackback/id/tr415557742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása